به گزارش بیداربورس، مدیرعامل فرابورس ایران در نشست تخصصی «نقش فرابورس در اقتصاد ایران؛ چالشها و فرصتهای پیش رو» که روز گذشته به صورت آنلاین از سوی انجمن مالی اسلامی ایران برگزار شد، ضمن معرفی فرابورس ایران به عنوان دومین بورس اوراق بهادار کشور، ماموریت این رکن بازار سرمایه را ایجاد بستر تامین مالی برای ظرفیتهای متنوع سرمایهگذاری، اوراق بهادارسازی انواع داراییها و بدهیها، تخصیص بهینه منابع، ایجاد بازاری با اولویت معیارهای شفافیت، نقدشوندگی و قابلیت اعتماد، عنوان کرد که این اقدامات در نهایت به ایفای نقش موثر در توسعه اقتصاد ملی خواهد انجامید.
امیر هامونی با اشاره به اینکه ارزش کل بازار فرابورس ایران در آخرین روز معاملاتی سال ۹۹ نسبت به آخرین روز معاملاتی سال گذشته ۱۷۵ درصد رشد کرده است، افزود: همچنین ارزش کل معاملات در بازارهای فرابورس ایران رشد ۴۴۶ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
مدیرعامل فرابورس در این نشست که با حضور دانشجویان دوره دکتری DBA برگزار شد، در خصوص عملکرد فرابورس در سال ۹۹ در بازارهای اول، دوم و بازار شرکتهای کوچک و متوسط نیز گفت: طی این سال ۱۹ شرکت را در بازارهای اول و دوم عرضه اولیه کردیم و شاهد عرضه اولیه ۲ شرکت در بازار شرکتهای کوچک و متوسط بودیم.
وی همچنین به تامین مالی ۲۲۲ هزار میلیارد تومانی برای متقاضیان متنوع اعم از مردم، بنگاههای اقتصادی و دولت از سوی فرابورس اشاره کرد که از طریق افزایش سرمایه شرکتها، عرضههای اولیه، پذیرش اسناد خزانه اسلامی، پذیرهنویسی سهام، صکوک و صندوقهای سرمایهگذاری محقق شده است.
هامونی با بیان اینکه، برای بحث بحران آب در حال بررسی این هستیم که از ظرفیتهای تامین مالی استفاده کنیم و مشابه آنچه که برای تامین مالی کرونا در فرابورس صورت گرفت، برای تامین مالی آب نیز در روستاها و مناطق محروم انجام شود، افزود: در بحث کرونا نیز در قالب نماد «کرونا۳» آمادگی تامین مالی جمعی برای تولید واکسن را داریم تا برای تولید انبوه واکسن کرونا از طریق جمعآوری وجوه خُرد، تامین مالی صورت گیرد.
نقش فرابورس ایران در تحقق اقتصاد دانشبنیان
مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از این نشست تخصصی به بحث اقتصاد دانشبنیان و نقش فرابورس ایران در تحقق آن پرداخت و گفت: برای دستیابی به اقتصاد دانشبنیان باید شرایط لازم برای ابداع و نوآوری فراهم شود تا ایدهها به محصولات تجاریسازیشده، تبدیل شود.
به گفته وی از آنجا که این مسئله نیاز به سرمایهگذاری دارد، فرایندهای خلق، ذخیرهسازی، اشتراک و بهکارگیری دانش باید تامین مالی شود تا پیشرفت اقتصاد دانشبنیان را تضمین کند که فرابورس در این زمینه اقدام به راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، سندباکس و تامین مالی جمعی کرده است.
هامونی در ادامه در خصوص تامین مالی دولت از طریق بازار سرمایه، عنوان کرد: دولت تا پیش از این صرفا از یک روش انتشار اوراق مشارکت برای طرحهای عمرانی و انتفاعی اقدام به تامین مالی ساختاریافته میکرد اما در حال حاضر با ظرفیتهای تامین مالی که دولت در اختیار دارد توانسته برای نیازهای مختلف خود از روشهای متنوع بهرهمند شود که این تنوعبخشی علاوه بر رفع نیازهای ملی دولت به دولت امکان میدهد هزینههای مالی در قالب جریان نقد خروجی را مدیریت کند که این ظرفیتهای تامین مالی از طریق حضور در بازار سرمایه ایجاد شده است.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین به طراحی، محاسبه و انتشار شاخص صکوک فرابورس ایران در اواخر سال ۹۹ اشاره و اظهار کرد: تا پیش از این هیچ شاخصی برای معیارسنجی بازار بدون ریسک وجود نداشت از این رو فرابورس برای اولین بار از شاخص صکوک به عنوان معیاری برای نمایش بازدهی و ریسک بازار اوراق بدهی رونمایی کرد.
هامونی در نشست تخصصی «نقش فرابورس در اقتصاد ایران؛ چالشها و فرصتهای پیش رو» سایر اقدامات فرابورس را مشارکت در راهاندازی بازار متشکل ارزی و تامین سامانه معاملات این بازار و توسعه تکنولوژی در تمامی زنجیرههای تامین فرابورس اعم از سامانه معاملات واچار، فراسا، فرساد، سامانه پذیرش آنلاین، سامانه برگزاری مجامع الکترونیک و ... برشمرد.
بخش پایانی این نشست نیز به طرح سوالات و دغدغههای دانشجویان مالی اسلامی و پرسش و پاسخ با مدیرعامل فرابورس ایران اختصاص داشت.
نظر شما