به گزارش بیداربورس، فرهاد اکبری درباره آخرین تصمیمات درباره افزایش نرخ مصوب خرید شیرخام از دامداران، اظهار کرد: در نیمه تیرماه سالجاری وزیر جهاد کشاورزی در نامهای اعلام کرد که شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک، قیمت خرید هرکیلوگرم شیرخام از دامدارن را از ۴۵۰۰ تومان به ۶۴۰۰ تومان افزایش داده و تصویب کرده است.
وی ادامه داد: اما این مصوبه هنوز ابلاغ نشده است و حتی استانداران به ما اطلاع دادهاند که مصوبه مذکور کان لم یکن اعلام شده است.
به گفته اکبری؛ ابلاغ این قیمت به رغم تصویب در شورای تعیین قیمت، نیاز به مصوبه ستاد تنظیم بازار نیز دارد که تا امروز ستاد به آن ورود نکرده است.
وی معتقد است؛ به نظر میرسد ابلاغ افزایش قیمت مصوب خرید شیرخام به دولت بعد موکول شده باشد.
اکبری با تاکید بر اینکه حداقل ۳ تا ۴ ماه زمان نیاز است تا در دولت جدید درباره قیمتها تصمیم گیری کند، افزود: دامداران ماههاست در حال زیان هستند و توان ادامه تولید با زیان تا چند ماه آینده را ندارند.
وی تصریح کرد: حداقل قیمت تمام شده شیرخام برای دامداران بیش از یکماه پیش با تامین ۱۰۰ درصد نهادههای دامی با نرخ دولتی ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و بدون نهادههای دامی دولتی تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان برآورد شد، در حالی که حداکثر قیمت خرید از دامداران ۵ هزار تومان است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران با اشاره به افزایش قیمت مولفههای تولید از آخرین برآورد قیمت شیرخام تا امروز، اظهار کرد: از یکماه پیش تا امروز شاهد افزایش قیمت نهادههای دامی، علوفه و داروهای بودهایم که برای ادامه فعالیت دامداران ضروری هستند.
اکبری با بیان اینکه ما نگرانی دولت از نتایج افزایش قیمت شیرخام را درک میکنیم، گفت: به همین دلیل چند پیشنهاد به دولت برای کاهش فشار بر مردم با افزایش نرخ خرید مصوب شیرخام دادهایم که مهمترین آنها صدور کارت لبنیات برای اقشار کم درآمد است.
وی اضافه کرد: همچنین پیشنهاد دادهایم شیرخام را از گروه یک کالایی به گروه دو تغییر دهند چراکه در حال حاضر یارانههای که برای تولید شیرخام تخصیص پیدا میکند به دست دامداران نمیرسد.
اکبری تصریح کرد: در حال حاضر یارانه تولید شیرخام به صورت پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان نهادههای دامی است که بهره کمی برای دامداران و مردم دارد.
وی صدور کارت لبنیات برای اقشار کم درآمد را راهکاری برشمرد که میتواند یارانه شیر و لبنیات را به دست انتهای زنجیره تولید، یعنی مردم برساند.
نظر شما