سهم دولت در دو خودروسازی ۶ درصد است اما دخالتش ۶۰۰ درصد!

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جلسه هم‌اندیشی بررسی چالش‌های صنعت فولاد در بسیج اقشار گفت: با وجود اینکه سهم دولت در دو خودروساز فقط ۶ درصد است اما دخالت دولت در این دو خودروسازی به اندازه ۶۰۰ درصد است.

به گزارش بیداربورس،‌ عزت‌الله اکبری‌تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس امروز در نشست هم‌اندیشی بررسی چالش‌های صنعت فولاد، گفت: دخالت دولت‌ها در صنعت خودروسازی بگونه‌ای است که دیروز در جلسه خودروسازان با رئیس مجلس گفتند خودروسازان به حیاط خلوت دولت‌ها تبدیل شده است. مدیران خودروسازی‌ها توسط دولت انتخاب می‌شوند و آنها هم می‌گویند آدم معرفی کنید تا در خودروسازی استخدام کنیم در حالی که یک بنگاه اقتصادی قواعد خاص خودش را دارد. در حالی که دولت فقط ۶ درصد سهام در دو خودروساز بزرگ دارد اما به اندازه ۶۰۰ درصد دخالت می‌کند.

وی گفت: در این جلسه آقای قالیباف رئیس مجلس از خودروسازان پرسید شما چقدر سود کسب کرده‌اید که آنها گفتند نه تنها سودی نداریم بلکه زیان انباشته داریم. وقتی قیمت دستوری است هیأت مدیره و مدیرعامل نمی‌تواند کاری بکند در حالی که کسی که قیمت دستوری می‌دهد باید هزینه‌اش را هم بپردازد.

اکبری تالارپشتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جلسه‌ای که در ابتدای مجلس با آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه داشتم گفتم شما به قاضی‌ها دستور دهید هیچ فعال اقتصادی غیر از جرائم مشخص قانونی نباید زندانی شود بلکه قاضی حکم دهد به جای زندان رفتن فعال اقتصادی مجبور شود برای تعدادی از افراد دیگر شغل ایجاد کند. زندان چه فایده ای دارد؟ بلکه برای جامعه سم است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بسیج می‌تواند از هم اکنون پیشنهادات خود را برای لایحه بودجه سال آینده و برای قانون برنامه هفتم توسعه ارائه کند چون اگر دولت لایحه بیاورد مجلس از ۵ درصد بیشتر نمی‌تواند آن را تغییر بدهد.

وی همچنین گفت: وقتی نگاه به تولید داخل می‌شود اکنون برای خط لوله گوره‌جاسک، کارخانه‌های لوله‌سازی فعال شده‌اند و سه شیفت کار می‌کنند چون تجهیزات این خط لوله از داخل تأمین می‌شود.

اکبری تالارپشتی همچنین گفت: صندوق توسعه ملی که در مجلس هشتم با فرمان مقام معظم رهبری راه‌اندازی شد قرار بود بخشی از درآمد نفت و گاز به عنوان پشتوانه اقتصاد ملی قرار گیرد و قرار نبود دولت‌ها از آن استفاده کنند بلکه قرار بود از محل صادرات نفت و گاز هر سال ۲۰ درصد به صندوق توسعه ملی برود و در پایان برنامه پنج‌ساله کل درآمد نفت و گاز وارد این صندوق بین‌نسلی بشود که پشتوانه عظیمی برای کشور قرار گیرد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: متأسفانه دولت روحانی به محض اینکه سیل یا زلزله به وقوع می‌پیوست پیش مقام معظم رهبری می‌رفت و احساسات مردم را در مقابل ایشان می‌گذاشت تا اجازه دهد از صندوق توسعه ملی برای سیل و زلزله بردارد در حالی که هیچ نیاز دلاری نبود.

اکبری همچنین گفت: وقتی مدیریت جهادی در صنایع پیشرفته مانند نانو و بیوتکنولوژیک و هوا فضا قله‌ها را فتح می‌کند چرا در خودروسازی که روی زمین است موفق نمی‌شویم ما این همه شهید دادیم از جمله شهید قاسم سلیمانی نباید کشور اینگونه مدیریت شود.

به گفته تالارپشتی تحریم‌ها اثر آنچنانی ندارند اولاً تحریم‌های آمریکا قوانین داخلی یک کشور است که به کشور ما و دیگر کشورها تحمیل شده و باید دولت علیه این ظلم در دادگاه‌های بین‌المللی شکایت ارائه می‌کرد و باید آمریکا را رسوا می‌کرد اما هر وقت جلسه هیأت دولت بود آقای روحانی به جای محکوم کردن آمریکا علیه داخلی‌ها صحبت می‌کرد و ما ایشان را به خدا واگذار می‌کنیم.

وی افزود:‌ در ابتدای مجلس سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفته بود اگر تحریم هستید و نمی‌توانید نفت بفروشید اجازه دهید پالایشگاه احداث کنیم و به جای نفت خام محصول صادر کنیم اما وزیر نفت اجازه نداده بود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین در زمینه کمبود منابع آب برای تولید فولاد گفت: باید از ذخایر سدها استفاده کنیم وگرنه خود سد عاملی برای خشک شدن رودها می‌شود.

تالارپشتی گفت: در حال حاضر ما مشکل قانونی نداریم به عنوان مثال اسنپ بدون هیچ قانونی آمده و برای هزاران نفر اشتغال و درآمد ایجاد کرده که با شناسایی نیاز مسافر و نیاز راننده انجام داده و میلیاردها تومان مالیات هم به دولت می‌دهد در حالی که ما می‌گوییم برای اشتغال باید قانون وضع کنیم.

کد خبر 5668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =