دارندگان کد سهامداری می توانند از بورس کالا برنج بخرند

معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا آغاز شده و کشاورزان و مصرف‌کنندگان می‌توانند بدون واسطه اقدام به معامله برنج کنند.

به گزارش بیداربورس، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا با بیان مطلب بالا، گفت: از روز یکشنبه ۲۱ شهریور ماه معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا آغاز شده است. این گواهی‌ها مبتنی بر قبض انبار برنج است. انبار پذیرش شده برای این معاملات در شهرستان آمل قرار دارد و برنجی که در این نماد مورد معامله قرار می‌گیرد، برنج طارم و مشخصات کیفی این محصول در اطلاعیه گشایش نماد همراه با تمام آیتم‌ها و آنالیز آن مشخص شده است.

دارندگان کد سهامداری می توانند از بورس کالا برنج بخرند

جواد فلاح افزود: همه افراد دارای کد سهامداری می‌توانند از این نماد اقدام به معامله برنج کنند. مقیاس دادو ستد کیلوگرم است و هر فردی می‌تواند حداقل یک کیلوگرم برنج را خریداری کند، اما اگر کسی بخواهد برنج را از انبار تحویل بگیرد، باید حداقل ۱۰۰ کیلوگرم برنج را خریداری کرده باشد تا بتواند درخواست ترخیص کالا را اعلام و برنج خود را دریافت کند.

او ادامه داد: برنجی که در بورس کالا معامله می‌شود، برنج بعد از شالی کوبی، در کیسه‌های ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرمی، با ۱۴ درصد شکستگی و قبل از سورت است. انبار بورس کالا قبول کرده است که اگر مشتری خواست، برنج را مطابق با استاندارد ملی شماره ۱۲۷ سورت و در بسته بندی ۱۰ کیلوگرمی به او تحویل دهد؛ اگر مشتری چنین درخواستی را داشته باشد ۱۶ درصد به قیمت روی تابلوی برنج اضافه می‌شود و یا به جای ۱۰۰ کیلوگرم، ۸۶ کیلوگرم برنج را می‌تواند از انبار تحویل بگیرد.

مزیت معاملات گواهی سپرده کالایی

فلاح در رابطه با مزیت‌های این روش معاملاتی (گواهی سپرده) اظهار کرد: تمام کشاورزانی که در آن منطقه تمایل داشته باشند، می‌توانند برنج خود را تحویل انبار دهند و بعد از بررسی‌های کیفی و تامین استاندارهای مشخص شده توسط بورس، قبض انبار صادر و بر این اساس در روز کاری بعد، قبض انبار تبدیل به گواهی سپرده کالایی می‌شود و کشاورز می‌تواند در بازار سرمایه برنج خود را به فروش برساند.

این مقام مسئول تصریح کرد: این روش معاملاتی این امکان را فراهم کرده است که کشاورزان بدون هیچ واسطه‌ای و به صورت مستقیم برنج خودشان را به کل کشور عرضه کنند. با توجه به اینکه حداقل تحویل ۱۰۰ کیلوگرم یعنی معادل مصرف یک خانواده ۴ نفره بر اساس میانگین مصرف کشور در طول یک سال است، این بستر می‌تواند محلی باشد که خانوارها و مصرف‌کنندگان، برنج مصرفی خودشان را به طور مستقیم و بدون واسطه از طریق بورس کالا و مستقیم از کشاورز خریداری کنند.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: قیمت‌ها در بورس بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند و بورس در مکانیزم کشف نرخ هیچ دخالتی ندارد. خود کشاورز و مصرف‌کنندگان هستند که تصمیم می‌گیرند که برنج را با چه قیمتی عرضه یا تقاضا کنند و زمانی که قیمت عرضه و تقاضا برابر شد، معامله انجام می‌شود.  

کد خبر 7298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =