به گزارش بیدار بورس، ابوالفضل نوروزی در گفتوگوی ویژه خبری اظهار کرد: آمار خانههای خالی در کشور مربوط به سالهای قبل است با این حال برخی از خانههای خالی بهعنوان خانه دوم و تفرجگاه در حال استفاده است، گرچه خانههای خالی در شمال تهران میتواند پس از اعمال مالیات و اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی، بهصورت پلکانی قیمت خانههای دیگر سطوح کشور را نیز کاهش دهد.
نوروزی تأمین منابع مالی جهت تولید مسکن را منوط به ایجاد صندوق ملی مسکن و چند راه دیگر دانست و افزود: این صندوق بهطور مستقیم از بودجه استفاده نمیکند بلکه اقساط برگشتی مسکن مهر درآمدهای حاصل از فروش و واگذاری اجارههای ۹۹ ساله خانه و زمین و درآمد حاصل از جرائم مالیاتی بانکها بخشی از درآمد این صندوق را تشکیل میدهد.
وی تصریح کرد: با استفاده از ابزار موجود در سامانه سما میتوانیم از نرخ هدررفت تسهیلات ناسالم برخی بانکها کم کنیم زیرا در مواردی مشاهده شده بود که یک بانک به فردی یا ارگانی تسهیلات داده بود و آن فرد با تسهیلات بانکی در فرانسه اقدام به خرید ویلا کرده بود اگر این تسهیلات ناسالم کاهش یابد مسیر درست تسهیلات میتواند بهسمت تولید مسکن باز شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی هم با بیان اینکه اگر مشکل زمین حل شود مشکل مسکن هم حل خواهد شد گفت: در زمان حاضر وزارت راه و شهرسازی آنقدر زمین خالی دارد که بتواند برای تولید حدود یکمیلیون واحد در سال اول اجرای طرح افزایش و جهش تولید مسکن قدم بردارد اما برای باقی راه باید بانکها و سایر ارگانها پای کار بیایند و زمینهای خود را بهصورت تهاتر یا فروش در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. بهدنبال شهرسازی هستیم و اگر ارگانها، اقدام به ارائه زمینهای خود کنند میتوانیم در جاهای بهتری برای مردم خانهسازی کنیم.
فرید قدیری کارشناس حوزه مسکن هم گفت: رئیس جمهور (قبلی) در بدو کار اشاره به اعمال مالیات سنگین و مبارزه با رانت و فساد و سوداگری کرد، اما هنوز این وعده اجرایی نشده است زمانی که چنین وعدهای داد وام مسکن ۸۰ میلیون تومان بود و نرخ هر مترمربع خانه در تهران چهار میلیون تومان، حالا هم وام مسکن همان ۸۰ تومان است و نرخ هر مترمربع خانه در تهران به میانگین ۳۰ میلیون تومان رسیده است.
وی اعلام کرد: طبق آمار رسمی بهثبترسیده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی، نرخ جمعیت زیر خط فقر مسکن در ایران ۱/۸ برابر نرخ متعارف جهانی است.
وی یادآور شد: ۴۰ درصد از خانوار ایرانی زیر خط فقر مسکن بهسر میبرند، خانوادههایی که بیش از ۳۰ درصد هزینه ماهانه یا سالانه خود را صرف اجارهبها و هزینههای مرتبط با تهیه مسکن میکنند فقیران مسکن محسوب میشوند این نرخ در تهران به ۷۰ درصد جمعیت استان رسیده است. بر اساس آمار مربوط به سال ۹۸، یک زوج ساکن تهران حدود ۶۶ سال طول میکشد که خانهدار شوند.
بهگفته وی، مدت خانهدار شدن یک زوج در کشور بهطور میانگین حدود ۳۳ سال و این در حالی است که در دنیا تعریف شده حدود ۱۰ تا ۱۲ سال طول میکشد تا یک فرد بتواند با پسانداز خود خانهدار شود.
محمدرضا رضائی کوچی نیز در این برنامه اظهار کرد: بر اساس آمار در کشور حدود دومیلیون واحد خالی وجود دارد برای اینکه این واحدهای خالی در بازار مسکن جاری شوند به آنها مالیات بر خانههای خالی، اعمال کردهایم البته این قانون در دولت قبلی هم وجود داشت اما بهدلیل کم بودن مالیات، بازدارندگی چندانی در مورد ایجاد خانههای خالی ایجاد نکرد به همین دلیل در دولت فعلی، میزان مالیاتها افزایش یافت.
وی از شناسایی بیش از یکمیلیون واحد مسکونی خالی تا این لحظه خبر داد و اضافه کرد: پس از معرفی این تعداد واحد خالی به امور مالیاتی و ثبت مالیات برای این یکمیلیون واحد شناساییشده مالکین این خانهها ترجیح خواهند داد املاک خود را یا بفروشند و یا اجاره دهند.
وی یادآور شد: تعداد زیادی از حدود دومیلیون خانه خالی موجود در کشور عمدتاً خانههای بزرگ و لوکس هستند که طبیعتاً، مخاطب ما نمیتواند از این خانهها بهرهمند شود هرچند اعمال مالیات بر این خانهها به حرکت بازار مسکن کمک خواهد کرد.
نظر شما