به گزارش بیدار بورس ، ۱۵ شرکت هلدینگ میدکو، گروه بهمن، توکاریل، چدن سازان، آتیه داده پرداز، گسترش سرمایه گذاری ایرانیان، داروسازی فارابی، ذوب روی اصفهان، سرمایه گذاری مس سرچشمه، باما، سرمایه گذاری گروه صنعتی ملی، نیرو محرکه، کلرپارس، سایپا آذین و پگاه فارس، طبق درخواست جدید سازمان بورس مبنی بر شفاف سازی شرکت ها در گزارش ۶ ماهه با کاهش سود ۳۰ درصدی یا بیشتر، ملزم به اعلام دلایل کاهش سود شده و در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند.
براین اساس، علی اصغر پورمند مدیرعامل "میدکو" اعلام کرد: دلیل افزایش زیان میان دوره ای منتهی به شهریور نسبت به دوره مشابه سال قبل، شناسایی هزینه مالی متناسب با آن دوره در صورت های مالی سال جاری است. هزینه مربوطه در پایان سال مالی گذشته نیز شناسایی شده اما در مقاطع ۶ ماهه تبلور بیشتری دارد. مضافاً افزایش در هزینه های اداری، عمومی ناشی از افزایش در نرخ حقوق و دستمزد مصوبات وزارت کار، خدمات پیمانکاران و سایر موارد است. به دلیل ماهیت فعالیت شرکت، سود سهام شرکتهای فرعی در اواخر سال جاری شناسایی میشود.
بیوک علیمرادلو میدرعامل "خبهمن" اعلام کرد: علت کاهش سود خالص دوره شش ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه قبل از ۸۹۱.۸ به ۱۸۲.۹ میلیارد تومان عمدتاً از بابت کاهش سود و زیان فروش سرمایه گذاری در سهام از ۸۵۰.۱ به ۳.۶ میلیارد تومان در راستای حمایت از بازار سرمایه بود.
محسن سعیدبخش مدیرعامل "توریل" اعلام کرد: کاهش در سود عملیاتی ناشی از افزایش در بهای تمام شده خدمات ارائه شده عمدتاً به جهت افزایش در نرخ حق دسترسی به شبکه ریلی توسط راه آهن بود. از طرفی کاهش در سود خالص است بابت افزایش در هزینه های مالی ناشی از تسهیلات اخذ شده به جهت سرمایهگذاری در خرید لوکوموتیو و کاهش درآمدهای غیر عملیاتی ناشی از عدم فروش سهام بود.
"چدن" اعلام کرد: علت عمده کاهش سود خالص شرکت در دوره مورد گزارش نسبت به دوره مشابه قبل، کاهش درآمدهای غیر عملیاتی شامل سود ناشی از واگذاری سهام شرکت فرعی غلتک سازان سپاهان، کاهش سود ناشی از تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی غیر مرتبط با عملیات و سود ناشی از فروش سرمایهگذاریها است. با توجه به افزایش قابل ملاحظه فروش و تداوم فعالیت های عملیاتی، سود عملیاتی شرکت در دوره مورد گزارش نسبت به دوره مشابه قبل ۹۶.۴ درصد افزایش داشته است.
"اپرداز" اعلام کرد: علی رغم افزایش درآمد و سود عملیاتی در حوزه ارسال پیام کوتاه و پشتیبانی نرم افزار به دلیل شرایط نامساعد بازار سرمایه در ۶ ماهه ابتدایی سال مالی جاری و سیاست شرکت مبنی بر نگهداشت مبلغ سرمایهگذاری در قالب پرتفوی فعلی و عدم شناسایی سود در تاریخ گزارشگری فعلی، مبلغ سود خالص شرکت نسبت به دوره قبل با کاهش همراه بود.
علی اکبر خادم مدیرعامل "وگستر" اعلام کرد: نظر به ماهیت فعالیت اصلی شرکت که اساساً در بازار سرمایه صورت میگیرد و با عنایت به روند نزولی ارزش سهم ها در بازار سرمایه از نیمه دوم سال ۹۹ تاکنون این مهم مستقیماً به سود خالص شرکت اثرگذار بوده و به رغم تلاش بی وقفه، سود خالص کاهش یافته است. در دوره ۶ ماهه منتهی به شهریور مبلغ ۶۵ میلیارد تومان ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری شناسایی شده که با تغییر مثبت روند حرکتی بازار، شاهد برگشت ذخیره مورد اشاره خواهیم بود.
علی همایونی مدیرعامل "دفارا" اعلام کرد: کاهش سود نسبت به دوره مشابه سال قبل عمدتاً ناشی از کاهش در مقادیر فروش به دلیل کاهش در تقاضای بازار آنتی بیوتیک تحت تاثیر شدید شیوع ویروس کرونا از یک طرف و افزایش در بهای تامین مواد اولیه در شش ماهه منتهی به شهریور بود. پیگیری های لازم در خصوص اخذ مجوز افزایش نرخ محصولات از وزارت بهداشت صورت گرفته است. نظر به انجام واکسیناسیون آحاد جامعه در مقابل ویروس کرونا و به تبع آن بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و افزایش مراودات اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه، امید است روند افزایش میزان فروش و سودآوری در ادامه سال مالی بهبود یابد.
"فروی" اعلام کرد: همانطور که در گزارش تفسیری نیز درج شده، علت عمده کاهش سود استفاده بیشتر از خاک انگوران است که نرخ بالاتر و در نتیجه حاشیه سود کمتری برای شرکت دارد.
سایر عوامل موثر شامل کاهش تولید و مشکلات ناشی از آن به دلیل قطعی برق است که سبب افزایش مصرف مواد شیمیایی و سایر مواد از جمله کاتد و آند شده است. نرخ تعرفه برق نیز با رشد قابل ملاحظه همراه بود. همچنین سود فروش سرمایه گذاری ها به دلیل عدم قابلیت تکرار از دلایل دیگر کاهش سودآوری در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته است.
میلاد شمس مدیرعامل "سرچشمه" اعلام کرد: با توجه به ماهیت هلدینگ بودن این شرکت، عمده درآمد آن سود سهام است که پس از تقسیم سود در مجامع سالانه شرکت های فرعی و وابسته در نیمه دوم سال جاری شناسایی میشود و در این ارتباط صورت های مالی تلفیقی گروه پس از بررسی اجمالی توسط حسابرس و صدور گزارش در کدال منتشر می شود.
عمده درآمد شش ماهه اول سال ۹۹ بابت سود فروش سرمایه گذاری در سهام شرکت های بورسی با توجه به شرایط بازار بود که طی دوره جاری با توجه به استراتژی شرکت و شرایط نامطلوب بازار، درآمد خیلی کمتری از این بابت شناسایی شده که عمده دلیل کاهش سود نسبت به ۶ ماهه سال ۹۹ است. امید است با بهبود وضعیت بازار سرمایه و سود خالص شرکت نیز بهبود یابد.
حسن اسلامی قانع مدیرعامل "باما" اعلام کرد: کاهش سود خالص دوره منتهی به شهریور در مقایسه با مدت مشابه قبل به علت کاهش سود فروش سرمایه گذاری است. این سود در سال گذشته مربوط به عرضه اولیه و واگذاری سهام شرکت ذوب روی اصفهان بود که در سال جاری قابلیت تکرار نداشته است. همچنین عدم تحقق سود حاصل از تسعیر ارز با توجه به کاهش نرخ ارز در مقایسه با دوره مشابه سال قبل است. با این حال فروش شرکت ۶۰ درصد رشد و سود خالص با رشد ۳۳ درصدی همراه بود که حاکی از افزایش سودآوری عملیاتی است.
محمد محسنی راد سرپرست "وملی" اعلام کرد: تغییرات مربوط به آخرین ترکیب اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت طی نامه ۲۷ مهر از طریق کدال جهت اطلاع عموم منتشر شد.
افزایش درآمدهای عملیاتی شرکت اصلی در دوره جاری مربوط به قراردادهای اجاره املاک جدید منعقد شده است که در حساب ها شناسایی و ثبت شده است. همچنین افزایش هزینه های اداری و عمومی شرکت اصلی در دوره جاری نسبت به دوره مشابه قبل بابت عدم تسهیم هزینه های مشترک شرکت اصلی به فرعی از ابتدای سال جاری حسب تصمیمات مدیریت شرکت است.
عناصر تشکیل دهنده سرفصل های مالی شرکت اصلی و تلفیقی گروه صنعتی ملی در گزارش تفسیری مدیریت به تفکیک افشا شده است.
"خمحرکه" اعلام کرد: کاهش سود و زیان خالص شرکت در دوره مالی منتهی به شهریور نسبت به مدت مشابه قبل عمدتاً شامل کاهش سود حاصل از فروش سرمایه گذاری به مبلغ ۲۰.۱ میلیارد تومان (عدم فروش سهام شرکت اشتاد ایران) و کاهش برگشت هزینه های کیفیت در سایر درآمدهای عملیاتی به مبلغ ۱۰.۱ میلیارد تومان میشود.
ابوالفضل باباپور مدیرعامل "کلر" اعلام کرد: افزایش ۱۰۰ درصدی مواد اولیه و بسته بندی، افزایش ۴۰۰ درصدی هزینه برق علاوه بر قطعی های مداوم در سه ماهه اول و کاهش دستوری مصرف برق که منجر به کاهش تولید و فروش شرکت شده و همچنین کاهش سایر درآمدهای ناشی از تسعیر نرخ ارز موجب کاهش سود خالص شرکت در دوره شش ماهه اول سال شده است.
حسین شهریاری مدیرعامل "خاذین" اعلام کرد: افزایش در قیمت خرید مواد اولیه و قطعات مصرفی، افزایش هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه های عملیاتی، قطعی های مکرر برق و به تبع آن عدم استفاده از ظرفیت تولید از دلایل کاهش سود خالص دوره منتهی به ۳۱ شهریور نسبت به مدت مشابه سال قبل است. این شرکت با توجه به موارد فوق، موفق شد با ارائه راهکارهای مدیریتی در راستای افزایش تولید به سوددهی نیز برسد.
محمد بزم آرا مدیرعامل "غفارس" اعلام کرد: در دوره مشابه سال قبل به دلیل تغییر در برآوردها و عدم قطعیت در برخی از درآمدهای عملیاتی و عدم پیشبینی کامل برخی از هزینه ها و عدم تخصیص مناسب در سهم دهی هزینههای واقعی پایان سال برای نیمه اول سال و تغییر در برخی از فرایندهای محاسباتی سیستم بهای تمام شده، اعمال این تغییرات در نیمه دوم سال و قطعی شدن آنها پس از انجام دوره مالی شش ماهه اول سال که نتایج حاصل از آن در صورتهای مالی نهایی حسابرسی شده پایان سال مذکور و گزارش تفسیری مدیریت و گزارش فعالیت هیات مدیره قبلاً در ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت، ۵، ۶ و ۱۸ خرداد و همچنین در جلسه حضوری مجمع سالانه اعلام شده، اثرات این موضوع در عملکرد نهایی صورت های مالی پایان سال ۹۹ اعمال شده که این موضوعات در سال جاری دقیقاً رعایت شده است.
نظر شما