خط حمایت قوی در اکثر شرکت ها و بعد از اصلاح ۲۵ درصدی بازار

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عوامل موثر در قیمت شرکت‌ها گفت: با اصلاح ۲۵ درصدی برخی نمادها از منظر تحلیل تکنیکال به نظر می‌رسد اکثر سهم ها در محدوده‌ حمایتی قرار دارند.

به گزارش بیداربورس، حمیدرضا فاروقی با انتشار مطلبی با عنوان "خروج لاک‌پشتی بورس از مدار نوسانی" در دنیای اقتصاد اعلام کرد: بازار در شرایط نابسامانی به سر می‌برد و این وضعیت در هفته‌های اخیر به مراتب بدتر شده است. اما با توجه به گزارش‌های میان‌دوره‌ای و فصلی برخی شرکت‌ها همچنان می‌توان به آینده معاملات در برخی نمادها امیدوار بود.

تمام شرکت‌های بورسی، گزارش عملکرد ۶ ماهه را بر روی کدال منتشر کردند. با توجه به قیمت‌های درج شده در تابلوی معاملات، برخی سهام در محدوده‌ های فعلی به ارزندگی قیمت رسیدند از این رو به نظر نمی‌رسد با کاهش قیمت بیشتری نسبت به سطوح فعلی مواجه شوند.

گذشته از این موضوع، بررسی وضعیت صنایع مختلف نشان می‌دهد غیر از صنایع پترو پالایشی، سایر شرکت‌ها نتوانستند نظر سهامداران را جلب کنند. به طوری که در برخی نمادها اصلاح ۲۵ درصدی رخ داد که از منظر تحلیل تکنیکال به نظر می‌رسد اکثر سهم ها در محدوده‌های حمایتی قرار دارند.

وضعیت نامطلوب برخی شرکت‌ها دلایل متفاوتی دارد. تابستان و بعد از قطعی‌های برق، صنایع مرتبط با کاهش فروش و افزایش هزینه‌های تولید مواجه شدند. اتفاقی که در گزارش‌های فصلی به وضوح قابل مشاهده است و دلیلی قاطع برای عملکرد ضعیف برخی صنایع در ماه‌های قبل است. اما این وضعیت تا چه میزان می‌تواند عملکرد صنایع در ماه‌های آتی را تحت‌الشعاع قرار دهد.

در این راستا باید به چند عامل اثرگذار بر روند حرکتی قیمت سهام توجه داشت. اگر در ماه‌های آینده قطعی‌های برق و گاز ادامه یابد بدون شک صنایع مرتبط همچنان با مشکل تولید مواجه می‌شوند اما اگر مشکلات از جلوی راه صنایع برداشته شود با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی، شاهد گزارش‌های متفاوتی در پاییز نسبت به گزارش‌های ۶ ماهه نخست سال خواهیم بود.

این عامل در کنار عوامل اثرگذار دیگر همچون شفافیت در سیاستگذاری‌های اقتصادی و سیاسی می‌تواند منجر به روند صعودی قیمت سهام شود. در یک سال اخیر ابهامات موجود در مباحث مربوط به برجام و اما و اگرهای مذاکرات بین‌المللی تاثیر مخرب و بازدارنده‌ای در روند معاملات بورس برجای گذاشت. در این میان حتی بخش عمده‌ای از معامله‌گران به دلیل ابهامات ذکر شده و افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در بازار سهام راهی درهای خروج شدند.

یکی از معماهای بازار سرمایه، نرخ دلار است. فعالان بازار می‌دانند قیمت دلار به عنوان عاملی تعیین‌کننده بر درآمد شرکت‌ها با ایجاد نوسان قیمتی در داد و ستدهای بورسی، بازار را دچار اختلال می‌کند. از طرفی با توجه به اینکه نرخ دلار تابع تغییرات در روابط بین‌الملل وارد فضای نوسانی می‌شود این مهم در صورت عدم‌شفافیت‌های لازم برای بورس‌بازان می‌تواند دردسر ساز شود.

کد خبر 8851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =