امیر توپچی پور کارشناس بازار سرمایه با بیان مطالب بالا به بیداربورس گفت: بازار سرمایه روزهای سختی را پشت سر میگذارد و سهامداران متضرر این روزها حالوروز خوشی ندارند و گلایهها به اوج خود رسیده است. اما باید دید دلایل وضعیت این روزهای بازار چیست و بازار به چه سمتی پیش میرود؟
وی افزود: شاخص کل بورس روز گذشته به محدوده یکمیلیون و ۳۷۵ هزار واحد رسید و به نظر میرسد با توجه به فشار فروشی که این روزها در بازار وجود دارد، قادر به حفظ محدودههای فعلی نباشد و احتمال افت شاخص کل حتی تا محدودههای یکمیلیون و ۳۰۰ هزار هم دور از ذهن نیست.
توپچی پور گفت: در صورت افت شاخص کل تا محدوده یادشده، برخی از لیدرهای بازار حمایتهای فعلی خود را از دست داده و وضعیت بدتری نیز تجربه کنند.
خساپا و خودرو بهعنوان لیدرهای گروه خودرویی و وبصادر و وتجارت بهعنوان لیدرهای گروه بانکی وضعیت خوبی ندارند و با وجود حمایتهای خوب حقوقی، همچنان با فشار فروش روبهرو هستند و در صورتی که روز یکشنبه هم این وضعیت ادامه داشته باشد حمایتهای فعلی این نمادها از دست خواهد رفت که همین اتفاق میتواند فشار فروش را در بازار دوچندان کند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در سوی دیگر شاخص هموزن نیز افت محسوسی داشته و به محدوده حمایتی ۳۷۰ هزار واحد رسیده است. انتظار میرود امروز هم شاهد بازاری منفی باشیم که در این صورت ممکن است محدوده حمایتی ۳۶۵ تا ۳۷۰ هزار واحد شاخص هموزن ازدست رفته و کفهای پایینتری نیز تجربه کند.
وی در ادامه گفت: روز گذشته هم همچون هفته قبل شاهد خروج نقدینگی حقیقی از بازار بودیم و نزدیک به یک هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. در حالی که بازار از کمبود شدید نقدینگی رنج میبرد شاهد عرضه انواع و اقسام پذیرهنویسیها در بورس هستیم که همین موضوع نیز میتواند بیشازپیش باعث خروج نقدینگی از بازار شده و سهامداران را حتی در سهام ارزنده به سمت فروش ترغیب کند.
توپچی پور گفت: اما این پایان اخبار و اتفاقات منفی برای بازار سرمایه نیست؛ هنوز ۲۴ ساعت از اظهارات علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی درباره لزوم تعامل بازار پول و سرمایه نگذشته بود که خبر افزایش نرخ بهره بینبانکی به ۲۰.۳۱ درصد منتشر شد تا این خبر منفی نیز معاملات بازار سرمایه در روزهای آینده را تحتالشعاع قرار داده و وضعیت نا به سامان بورس را بدتر کند. ارزندگی بورس این روزها بیش از هر زمان دیگری احساس میشود ولی نبود نقدینگی و ارزش معاملات پایین بازار باعث شده تا خریداران بسیار محتاطانه عمل کنند و فروشندگان نبض بازار را در دست بگیرند.
وی در پایان گفت: حال این روزهای بازار با توجه به بیتوجهی مسئولان و ترس سهامداران به دلیل افت سنگین قیمت سهام، به این سادگیها خوب نخواهد شد و شاید متعادل شدن بازار در محدودههای فعلی بهترین اتفاق ممکن باشد اما پیشبینی میشود روند نزولی در بازار همچنان ادامه داشته باشد.
نبود نقدینگی این روزها اساسیترین مشکل بازار سرمایه محسوب میشود و همین موضوع هم باعث شده با وجود ارزندگی، شاهد رشدی در بازار نباشیم.
کد خبر 8942
نظر شما