فروش سهم دولت در هلدینگ خلیج‌فارس تا پایان سال

رییس سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه سهم دولت در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را تا پایان سال به فروش می‌رسانیم، گفت: عرضه اولیه ۲ شرکت آلومینای ایران و نیز پالایشگاه امام خمینی شازند را در دستور کار داریم که ورود سهام آنها به بورس به دلیل روند فعلی بازار سرمایه اجرایی نشده است.

به گزارش بیدار بورس، حسین قربانزاده به میزان واگذاری‌های دولتی اشاره کرد و افزود: بر اساس تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۰ در زمینه واگذاری‌ها، عددی معادل ۱۶۰ هزار میلیارد تومان پرداختی به صورت انتقال سهام به صندوق‌ها و سازمان‌ها انجام شد که بخشی از آن به عنوان رد دیون تلقی می‌شود.

وی اظهار داشت: ۸۹ هزار میلیارد تومان از آن برای سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی و نیروهای مسلح و بخش دیگر آن در بند «و» تبصره دو قانون بودجه به صورت جزیی آمده است و مربوط به صندوق عشایر می‌شود.

قربان‌زاده با اعلام اینکه ۹۰ هزار میلیارد تومان هم فروش سهام برای انتفاع خزانه است، گفت: این رقم در کنار آن ۱۶۰ هزار میلیارد تومان، عددی معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که تاکنون حتی یک ریال آن محقق نشده است و در بازار سرمایه هم چیزی به فروش نرفته است.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد: به تازگی به سمت فروش بلوکی هلدینگ خلیج فارس پیش رفته‌ایم که عاقبت فروش آن مشخص نیست؛ زیرا بلوک یک و ۲ درصدی آن را اخیراً

عرضه کردیم اما با استقبال مواجه نشد و به فروش نرفت.

به گفته وی، در وضعیت فعلی بازار سرمایه، عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس به صورت تدریجی امکان‌پذیر نیست.

قربان‌زاده خاطرنشان کرد: بلوک ۱۵ درصدی هلدینگ خلیج فارس به دلیل نقص تضامین شرکت‌کنندگان در اولین عرضه موفق نبود و عرضه دوباره آن بر اساس جلسه هیات واگذاری که روز دوشنبه برگزار شد برای ۱۰ روز آینده مورد تصویب قرار گرفت.

عرضه سهام دو شرکت به بورس

وی به عرضه‌های اولیه پیش‌رو اشاره و تاکید کرد: عرضه اولیه ۲ شرکت آلومینای ایران و نیز پالایشگاه امام خمینی شازند را در دستور کار داریم که ورود سهام آنها به بورس به دلیل روند فعلی بازار سرمایه اجرایی نشده است.

قربان‌زاده اعلام کرد: اکنون درج نماد این ۲ شرکت با مشکل مواجه است اما در روزهای آینده مساله مربوط به درج نماد آنها برطرف خواهد شد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی اظهار داشت: اعضای شورای عالی بورس و وزیر اقتصاد و دارایی و نیز مسئولان حاضر در سازمان بورس باید نسبت به زمان ورود سهام این شرکت‌ها در بازار سرمایه تصمیم‌گیری کنند.

وی به وظیفه سازمان خصوصی‌سازی در واگذاری‌ها اشاره کرد و افزود: وظیفه سازمان خصوصی‌سازی، آماده‌سازی این شرکت‌ها برای ارائه به هیات پذیرش است و باید فقط شرایط لازم را برای عرضه اولیه مهیا کنیم.

قربان‌زاده اعلام کرد: سهم دولت در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس که رقمی معادل ۱۸ درصد است را تا پایان سال به فروش می‌رسانیم.

به گفته رئیس سازمان خصوصی‌سازی، در لایحه بودجه سال آینده، درآمد دولت از طریق واگذاری‌ها رقمی معادل ۷۱ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده است.

 وی به تفاوت درآمد دولت از طریق سهام و مالیات اشاره کرد و افزود: مالیات مانند یک رود رونده هرسال ادامه‌دار است اما دارایی دولت از طریق فروش سهام محدود است و بالاخره روزی تمام می‌شود؛ بنابراین بهتر است دولت فقط در مواقع خاص برای تامین کسری بودجه به آن نگاه کند.

نگاه درآمدی آفت خصوصی‌سازی

قربان‌زاده نگاه درآمدی را آفت خصوصی‌سازی دانست و گفت: برخی به دنبال این هستند تا هر چه زودتر به منظور تحقق تکلیف ارائه شده اقدام به واگذاری شرکت کنند، نتیجه این اقدام ایجاد آسیب به اقتصاد ملی و نیز شرکت مدنظر خواهد بود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد: با فروش هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان عاید دولت خواهد کرد اما سهام دولت در برخی دیگر از شرکت‌ها مانند سه بانک ملت، تجارت و صادرات چندان زیاد نیست و مجموع آن بیشتر از ۱۰ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان نخواهد بود.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته؛ برآورد می‌شود که تا پایان سال حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان از طریق فروش بلوکی پتروشیمی خلیج فارس در اختیار دولت قرار بگیرد.

قربان‌زاده در پایان اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ به اقتضای شرکت‌هایی مانند شرکت آلومینای ایران و پالایشگاه شازند که وارد بورس می‌شوند تکالیف خود را محقق خواهیم کرد اما بعید می‌دانم که به عدد ۷۱ هزار میلیارد تومان لایحه بودجه دست پیدا کنیم.

منبع: ایرنا
کد خبر 12098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =