افزایش سهامداران دست به نقد در هفته اول اردیبهشت

روند معاملات بازار سهام در ۴ روز کاری هفته اخیر نشان می‌دهد خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بازار طی این هفته بیش از ورود پول آنها به بازار بوده است.

به گزارش بیداربورس شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در مجموع ۴ روز کاری بازار سهام شاهد افزایش ۱۶ هزار و ۷۰۸ واحدی بود. بازاری که نماگر آن از ۲۹ فروردین ماه پس از جای گیری مجدد در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی همچنان توانسته خود را در روند صعودی حفظ کند.

افزایش سهامداران دست به نقد در هفته اول اردیبهشت

*تغییرات شاخص کل بورس در هفته اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۱

میانگین هفتگی معاملات خرد سهام و اوراق بهادار برای هفته منتهی به ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نشان می‌دهد ارزش معاملات این بازار با ۵ هزار و ۹۰۵ میلیارد تومان به پایان رسیده است.

افزایش سهامداران دست به نقد در هفته اول اردیبهشت

*روند حرکتی شاخص کل بورس تهران از ۲۹ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

روند معاملات بازار سهام در ۴ روز کاری هفته اخیر نشان می‌دهد خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بازار طی این هفته بیش از ورود پول آنها به بازار بوده بطوریکه در ازای خروج مجموع ۴۸۲ میلیارد تومان نقدینگی از بازار تنها ۱۹۰ میلیارد تومان پول از سوی حقیقی‌ها وارد چرخه معاملات شده است.

این در حالی است که برآیند خروج پول حقیقی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت بیشتر بود.

در هفته‌ای که گذشت بیشترین بازدهی به ترتیب مربوط به نمادهای معاملاتی "سبزوا" با ۲۳ درصد، "ثامید" با ۲۱ درصد و "وگستر" با ۲۱ درصد بازدهی هفتگی بوده‌اند. همچنین نمادهای معاملاتی "مادیرا" و "سصفها" با ۱۴ درصد، "غگلستا" و "غدام" با ۱۵ درصد بازدهی در قعر جدول پر بازده ترین های بورس تهران بودند.

بیشترین اُفت هفتگی نیز در این هفته به نمادهای معاملاتی "کپرور" و "وبهمن" با ۸ درصد و نماد معاملاتی "بساما" با ۷ درصد کاهش بازدهی بوده‌اند. در فهرست نمادهای کم بازده این هفته، "قیستو"، "کاذر" و "قچار" با ۵ درصد افت بازدهی کم‌ترین ضرر را به سهامداران خود وارد کرده‌اند.

در روزهای پایانی بازار سهام اخبار بازارهای جهانی بویژه نفت خام همچنان داغ بود. قیمت جهانی نفت در آخرین روز معاملاتی بورس تهران به دلیل افزایش شدید نرخ دلار آمریکا در برابر سایر ارزهای جهان و همچنین شیوع ویروس کرونا در چین که می‌تواند چشم انداز رشد اقتصادی را در بزرگترین وارد کننده نفت خام و انرپزی دنیا تحت تأثیر قرار دهد با کاهش مواجه شد.

این در حالی بود که نرخ دلار در بازارهای جهانی ارز به بالاترین حد خود در ۵ سال گذشته رسید و خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزهای رایج جهان گران‌تر کرد. بازارهای انرژی در سراسر جهان نیز همچنان با اختلالات گسترده در عرضه کالا، به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین و تحریم‌های متعاقب آن توسط آمریکا و متحدانش بر مسکو دست و پنجه نرم می‌کنند.

در این هفته، مسکو استفاده از انرژی خود را به عنوان ابزاری علیه کشورهای مخالف تهاجم افزایش داد. غول انرژی روسیه گازپروم روز چهارشنبه اعلام کرد که عرضه گاز به بلغارستان و لهستان را متوقف کرده است.

اورسولا فوندر لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز گفته است، روسیه از سوخت‌های فسیلی برای باج‌گیری از اتحادیه اروپا استفاده می‌کند، وی افزود که دوران سوخت‌های فسیلی روسیه در اروپا رو به پایان است. آلمان که به شدت به انرژی روسیه متکی است، با تلاش برای مستقل شدن از واردات گاز و نفت روسیه، با آسیب به رشد اقتصادی مواجه است. وزیر اقتصاد آلمان گفته که برنامه‌ها برای کنترل پالایشگاه PCK Schwedt که اکثریت آن متعلق به روس نفت و آخرین خریدار بزرگ نفت خام روسیه در آلمان است، در حال پیشرفت است.

در نهایت، بانک مرکزی چین نیز اعلام کرد در حالی که پکن در تلاش است تا شیوع کووید ۱۹ در پایتخت را از بین ببرد و از همان نوع قرنطینه ناتوان کننده در سطح شهر جلوگیری کند، حمایت از سیاست پولی شانگهای را افزایش خواهد داد.

یکی از صنایع تأثیر پذیر از نوسان قیمت نفت در بازارهای جهانی صنایع پالایشی است که طی هفته اخیر نیز در کانون توجه معامله گران بودند. اگرچه بازدهی گروه پالایشی نسبت به سقف تاریخی بازدهی آنها در سال ۹۹ همچنان منفی است اما از ابتدای سال جاری تاکنون تمامی نمادهای معاملاتی فعال در گروه پالایشی‌ها از بازدهی مثبت قیمت سهام برخوردار شده‌اند.

در این گروه نماد معاملاتی "شپنا" با بازدهی ۲۷ درصد و "شبریز" با بازدهی ۲۵ درصد و در نهایت "شبهرن" با بازدهی ۱۹ درصدی بیشترین بازدهی مثبت را عاید سهامداران خود از ابتدای امسال تا کنون کرده‌اند. پایین‌ترین بازدهی‌ها نیز متعلق به نمادهای معاملاتی "شاوان" با ۵ درصد بازدهی، "شنفت" با بازدهی ۶ درصدی و "شتران با ۹ درصد بازدهی بوده‌اند.

کد خبر 16139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =