۶۰ درصد شرکت‌های بورسی سود خود را از طریق سجام واریز کردند

کارشناس بازار سرمایه گفت: حدود ۱۲۰ شرکت یعنی حدود ۲۵ درصد شرکت‌ها در سال ۹۹ سود خود را از طریق سجام واریز کردند. این عدد در سال ۱۴۰۰ به ۲۹۰ شرکت و عملا ۶۰ درصد شرکت‌ها رسید.

به گزارش بیداربورس محسن اسلامی،  درباره الزام سازمان بورس برای شرکت‌ها در واریز سود رسوب شده گفت: الزام سازمان بورس به شرکت‌ها برای اینکه سود سهامداران خود که از سالهای قبل مانده و سود سالهای آینده را از طریق سجام واریز کنند، در این زمینه بستری در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه برا یاین هدف فراهم شده است.

وی ادامه داد: سهامداران در سالهای قبل، اگر می‌خواستند سودی از شرکت بورسی دریافت کنند، یا باید خودشان به بانک مراجعه می‌کردند یا شماره حساب اعلام می‌کردند، در این بین برخی سهامداران اطلاعی از زمان و نحوه پرداخت سود سهام نداشتند و نمی‌دانستند که شرکت مد نظر سودی پرداخت کرده یا به آنها تعلق گرفته است یا یک عده‌ای از سهامداران به دلیل پایین بودن عدد سود، مراجعه نمی‌کردند.

وی این را هم یادآور شد، برخی سهامداران، برای دریافت سود سهام خود شماره حساب اعلام نمی‌کردند که همین موضوع باعث شده بود، طی سالیان گذشته مبلغ قابل توجهی از سودهای پراکنده مردم در حساب شرکت‌های سرمایه‌پذیر باقی بماند که  اصطلاحا سودهای رسوب شده گفته می‌شود، بنابر این اگر شرکت‌ها بتوانند از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان، سجام این سود سهام خود را به حساب سهامداران واریز کنند، اتفاق خوبی برای حمایت از سرمایه‌گذاران خرد به شمار می‌رود. قطع به یقین می‌توان گفت، این تصمیمی است که باعث می‌شود سرمایه‌گذاری با دید بلند مدت در بازار سرمایه جذاب‌تر شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: نکته دیگر این است که به صورت کلی واریز سود از طریق سجام چند مزیت دارد، یکی از این مزیت‌ها این است که هزینه نقل و انتقال، رفت و آمد به بانک‌ها و دادن شماره حساب به بانک‌ها و این دست مشکلات برای سهامدار خرد عملا وجود ندارد و به راحتی با یک بار ثبت نام در سامانه سجام، می‌تواند این سودها را دریافت کند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تصمیم به الزام واریز سود از طریق سجام باعث می‌شود، از این به بعد عملا رسوب زیادی از سود مردم در شرکتها نخواهیم داشت، گفت: البته دریافت سود منوط به این است که خود افراد در سجام ثبت نام کنند. از حدود ۵۰۰ ناشری که شرایط پرداخت سود را داشتند،  در سال ۹۹ حدودا ۱۲۰ شرکت یعنی حدود ۲۵ درصد شرکت‌ها از طریق سجام اقدام کردند. در سال ۱۴۰۰ این عدد به ۲۹۰ شرکت و عملا ۶۰ درصد شرکت‌ رسید.

اسلامی در پایان تاکید کرد: انتظار از الزام سازمان بورس طبق قانون جدید این است، تعداد بیشتری از شرکتها در سال جاری بیشتر شود و شاهد این باشیم که اولاً همه شرکت‌ها یا اکثر شرکت‌ها سود خود را از طریق سجام واریز کنند، چراکه باعث می‌شود که حداقل ۹۰ درصد این سود بدون زحمت و مشکلات به حساب سهامداران خرد واریز شود که هر دو اتفاق در کنار هم مکمل یکدیگر هستند و سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را بسیار تسهیل و جذاب می‌کند.

طبق آمار فروردین امسال ۱۵۰ هزار نفر دیگر در سامانه سجام ثبت‌نام و تعداد سهامدارانی که در سجام ثبت نام کرده‌اند، به بیش از ۴۰ میلیون نفر رسیده است.

منبع: خبرگزاری فارس
کد خبر 16566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =