به گزارش بیداربورس، بازارهای کریپتو در ابتدای سال ۲۰۲۲، شروع دشواری را تجربه کردند و ریزش قیمتها، باعث شد مصرف انرژی این صنعت دوباره در کانون توجه قرار بگیرد. استخراج کنندگان رمزارز تلاش کردهاند با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر برای تامین نیروی فعالیتهایشان، ارزهای دیجیتالی را سبزتر کنند و عده ای دیگر به پایگاههای استخراج گاز می روند تا از ضایعات کربن برای استخراج استفاده کنند. اما با ابهاماتی که آینده بیت کوین را فرا گرفته است، اپراتورهای پروژه گاز در حال تجدیدنظر در همکاری با استخراج کنندگان رمزارز هستند. همزمان با تلاش دولتها و شرکتهای انرژی سراسر جهان برای کاهش انتشار کربن و عبور به سوی منابع انرژی تجدیدپذیر، اثر محیط زیستی ضعیف استخراج رمزارز، توجهات را جلب کرده است. استخراج ارزهای دیجیتالی مستلزم مصرف میزان عظیمی برق است. استخراج بیت کوین مستلزم مصرف سالانه حدود ۹۱ تراوات ساعت برق است که بالاتر از میزان برق مصرفی کل ۵.۵ میلیون نفر جمعیت فنلاند است.
اخیرا شرکتهای رمزارز زیادی با تولیدکنندگان گاز طبیعی برای استفاده از کربن جدا شده از طریق فناوری جدا سازی و نگهداری کربن (CCS) برای تولید برق، پیمان همکاری بستهاند. اما بسیاری سوال میکنند آیا استفاده از مقادیر زیادی انرژی برای تولید یک رمزارز فاقد یک آینده مشخص آن هم هنگامی که این انرژی می تواند برای تامین نیروی فعالیتهای صنعتی استفاده شود، اقدام صحیحی است؟
این موضوع به خصوص از آن جهت آزاردهنده است که هنوز بسیاری از دولتها مقرراتی برای صنعت رمزارز که با سرعت زیادی رو به رشد است، اعمال نکردهاند. با افزایش تولید ارز دیجیتال و توسعه مزارع استخراج رمزارز، دولتها باید به این فکر کنند که چگونه باید افزایش انرژی این صنعت را همسو با تلاش برای کربن زدایی، مدیریت کنند.
شرکتهای کریپتو به دلیل نگرانی از مقابله با مصرف انرژی آنها، تلاش کردهاند استخراج رمزارز را سبزتر کنند و نمونههای متعددی از استخراج پاک وجود دارد. یک تاسیسات عظیم در شهر بودن سوئد که توسط بلاک چین Hive اداره می شود، به جای سوختهای فسیلی، از برق آبی استفاده میکند. شرکتهای کریپتو، این منطقه را به دلیل تولید فراوانی نیروی بادی و آبی انتخاب می کنند و به این ترتیب از انرژی استفاده میبرند که برای تامین برق خانهها استفاده نمیشود. اما مقامات این منطقه نگران میزان عظیم برق مورد نیاز برای اداره این فعالیتها هستند.
سوئد امیدوار است از تجدیدپذیرها برای تامین نیروی خودروهای برقی، باطریها و فولادسازی پاک استفاده کند و به اهداف اقلیمی دست پیدا کند. اما صنعت استخراج رمزارز با مصرف میزان زیادی برق، ممکن است مانع برآورده شدن این اهداف شود. در این بین، شرکتهای رمزارز دیگر برای تامین نیرو به سوختهای فسیلی متکی هستند و پایگاههایی را پیدا میکنند که همچنان مشعل سوزی دارند تا با استفاده از فناوریهای CCS، مزارع استخراج رمزارز خود را نزدیک آنها بر پا کنند.
نگرانیهای بیشتری در خصوص آینده رمزارزها وجود دارد زیرا بیت کوین از نرخی که در نوامبر داشت، ۵۵ درصد سقوط کرده است. بیت کوین حدود یک سوم از بازار رمزارز را تشکیل میدهد و با ارزش ۵۷۰ میلیارد دلار، قیمتش دوشنبه گذشته بیش از ۱۰ درصد و هفته گذشته بیش از ۲۰ درصد ریزش کرد. ارزش اتریوم هم حدود ۲۰ درصد در هفته گذشته کاهش داشت.
با این حال کشورهای متعددی از رمزارزها به عنوان یک فعالیت قانونی استقبال می کنند که نشان می دهد دولتها باور دارند رمزارزها ماندنی هستند. السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی استفاده از رمزارزها را در یک سال گذشته قانونی کرده اند. رمزارزها در تلاشهای اوکراین برای تامین مالی جنگ با روسیه نقش مهمی داشته است. با این حال بعضی از کشورها مانند چین رمزارزها را به کلی ممنوع کردهاند.
اکنون استخراج رمزارز ممکن است در بعضی از شهرهایی که به دنبال کاهش انتشار کربن هستند، ممنوع شود. نیویورک در حال بحث درباره احتمال تصویب لایحه جدیدی برای ممنوعیت فعالیتهای جدید استخراج رمزارز است. اگر این لایحه تصویب شود، شرکتهای استخراج رمزارز را ملزم خواهد کرد ثابت کنند از منابع انرژی تجدیدپذیر به جای سوختهای فسیلی برای تامین نیروی فعالیتهایشان استفاده می کنند. در این بین، استخراج کنندگان جدید رمزارز ممکن است قادر نباشند وارد بازار شوند. نیویورک نخستین ایالتی در آمریکا خواهد بود که این نوع قانون را معرفی می کند و احتمالا راه را برای ایالتهای دیگر هموار خواهد کرد.
با این حال کسانی که در بخش کریپتو کار می کنند، معتقدند این اقدام تنها شرکتها را تشویق میکند فعالیت خود را به نقطه دیگری منتقل کنند. در واقع، بعضی از استخراج کنندگان رمزارز به دلیل نگرانی از مقررات جدیدی که معرفی شده اند، جابجایی را آغاز کردهاند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اگرچه فعالیتهای کریپتو همچنان رو به رشد است و بسیاری به استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر برای تامین نیروی مورد نیازشان روی آورده اند تا حمایت سیاسی را جلب کنند اما هیچ قطعیتی درباره آینده ارز دیجیتالی وجود ندارد. بعضی می خواهند فشار بر شرکتهای کریپتو را برای سبز شدن فعالیت آنها افزایش دهند و عده دیگری می خواهند مقرراتی را برای ساماندهی کل فعالیت استخراج رمزارز معرفی کنند. و اگرچه شرکتهای ارز دیجیتالی، راه مفیدی را برای رها شدن از شر ضایعات کربن برای تولیدکنندگان گاز فراهم کردهاند اما عدم قطعیت درباره دوام آنها ممکن است مانع از آن شود که شرکتهای نفت و گاز، به شراکتهای آتی با آنها مبادرت کنند.
نظر شما