تکلیف دو لایحه مرتبط با FATF فروردین مشخص می‌شود

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه منتظر مستندات دولت درباره لوایح مرتبط با FATF هستیم، ‌گفت: تکلیف نهایی دو لایحه FATF در جلسات آینده در فروردین ۱۴۰۰ مشخص می‌شود.

به گزارش بیداربورس، محسن رضایی گفت: بحث مهمی که امروز با آن مواحه هستیم دهه پنجم انقلاب اسلامی است. این دهه کاملا متفاوت با دهه دوم و سوم و چهارم انقلاب با فرصت و تهدیدهای متفاوت است. در این دهه با تهدیدات و فرصت‌های بزرگ مواجه هستیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دو سال از این دهه گذشته است و با دیدن این دو سال می‌توان هشت سال آینده را در زمینه اقتصاد، امنیت و انتقال میان نسلی مشاهده کرد.   یکی از فرصت‌ها سرمایه عظیم رسانه‌ای  است باید از آن استفاده کنیم.

رضایی پرسید: با چه تفکر و مدیریت و برنامه ای می‌خواهیم دهه پنجم را مدیریت کنیم؟ آیا با تفکر گذشته می‌توانیم مدیریت کنیم و برای اداره این دهه نیازمند تغییر هستیم و تکرار گذشته سم بزرگی است.  حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی و سالم سازی گذشته و پایه ریزی آینده، و ملت و بخش خصوصی را در دهه سرنوشت سازی قرار می‌دهد.

دبیر محمع تشخیص،  جمهوری اول را پارادایم سیاسی تلقی کرد و گفت: دولت‌هایی که آمدند دولت‌های جمهوریت اول بودند. اعتقاد ندارم جمهوری اول و گام اول گام مهمی باشند بلکه به جمهوری دوم باور دارم.   در دهه اول بیشتر به مسایل دفاعی و سیاسی پرداختیم و پروژه‌های بسیاری انجام شده که ذوقی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین در جمهوری اول پروژه‌های عظیم بدون برنامه و تفکر اقتصادی انجام شده  و فضا بیشتر سیاسی بوده است و به گام دوم انقلاب و اولویت مسایل اقتصادی و فرهنگی نیازمند هستیم.

رضایی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت لوایح مرتبط با FATF گفت: هیچ کسی از دولت و مجلس نخواسته که مجمع به FATF بپیوندد یا نپیوندد یا درباره آن تصمیم گیری کند نه مجلس و دولت خواسته است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در اینجا بحث دو لایحه یا دو توصیه از ۴۱ توصیه FATF مطرح است دبیرخانه FATF، ۴۱ توصیه برای ایران داشته و گفتند ایران باید ۴۱ توصیه انجام دهد که دو توصیه یکی لایحه پالرمو و یکی هم CFT در مجمع است هست و این دو لایحه را بررسی می‌کنیم.

 وی با اشاره به دلایل تاخیر این بررسی گفت: دو مسئله این را به تاخیر انداخت؛ بعد از اینکه ترامپ آمد، در سال ۹۷ تهران آرام آرام هر ماه یک تحریم علیه ایران اعمال می کرد. انباشتگی تحریم‌ها مسئولین وقت و اعضای مجمع را به این نتیجه رساند که آیا زمانی که تحریم‌ها تشدید می‌شود، ما می‌توانیم همه اطلاعات را بدهیم آیا باید این دو لایحه تصویب بشود یا نشود.

 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سوال دوم برای مجمع این بود که کلمه‌ای به نام "گام بعدی" بود و گفتند اگر ۴۱ توصیه را عمل کردید باید ببینیم گام بعدی چیست که آن را بردارید تا اینکه دبیرخانه FATF درباره عضویت ایران به تصمیم برسد.

رضای ادامه داد: یکی از آقایان وزرا گفتند که شما آن را تصویب کنید تا ما بتوانیم به FATF بپیوندیم چون هر آن ممکن است تحریم‌ها را بردارند و ما آماده باشیم و بتوانیم تلاش کنیم. بعضی از آقایان گفتند شما تاریخی مشخص کنید که تحریم ها را کی برمی‌دارند اگر فروردین ماه است، ‌به محض اینکه تحریم‌ها را بردارند ما بحث می‌کنیم و نظر موافق می‌دهیم ولی خود این هم ابهام دارد یعنی هیچ کس به اعضای مجمع نمی‌گوید که تحریم‌ها کی برداشته می شود و این گام بعدی چیست.

 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: ما منتظر پاسخ مستند و مکتوب دولتی‌ها هستیم تا در جلسه بعدی مجمع که احتمالاً به فروردین‌ماه می‌افتد آن را بررسی کنیم. البته ما می‌خواستیم اسفندماه به نتیجه برسیم. الان منتظر مستندات هستیم.

کد خبر 1697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =