چرا تمرکز عرضه کالاها در بورس کالا به سود اقتصاد است؟

وحید شقاقی شهری، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی معتقد است، عرضه تولیدات شرکت ها در بورس کالا، یک اقدام با چند مزیت بزرگ است چراکه عرضه کالاها در بورس کالا به شفافیت و سلامت معاملات، حذف رانت و واسطه ها از بازار و سودآوری تولید کننده و حمایت از مصرف کننده منجر می شود و در مجموع این فرآیند به سود کل اقتصاد و تولید است.

به گزارش بیدار بورس، وحید شهری شقاقی، اقتصاددان درباره عرضه کالاها در بورس کالا اظهار کرد: تجربه این سال ها نشان می دهد که هر مقدار توسعه بورس کالا سرعت گرفته، بخش های مختلف تولیدی نیز همسو با آن توسعه پیدا کرده اند چراکه وقتی کالایی در فضایی توام با شفافیت و رقابت معامله می شود، منفعت آن به همه بخش های زنجیره از تولید تا مصرف می رسد و توسعه نیز محقق می شود.

شقاقی شهری افزود: حذف فساد و دلال و رانت به عنوان یکی از معضلات اساسی اقتصاد ما از جمله مزایای حضور شرکت ها در بورس کالاست که این اثرات همواره در میان مدت و بلندمدت در اقتصاد نمایان شده است.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی بر لزوم ورود همه تولیدات شرکت ها در بورس کالا تاکید کرد و گفت: با توجه به مزایای متعدد سازوکار بورس کالا، امروز تقریبا عمده کالاهای تولیدی و مهم کشور در این بورس معامله می شود و برای ورود سایر بخش ها و تولیدات به این بورس کالا نیز با اتخاذ یک کار مشترک بین دستگاهی و اراده جمعی می توان سرایت شفافیت بورس کالا به سایر بازارها را محقق کرد.

شقاقی شهری پیش از این در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا نیز گفته بود: عرضه خودرو در بورس کالا شفافیت را اتقا داده و رقابت پذیری را توسعه می دهد. ضمن اینکه ارتقای شفافیت موجب افزایش رضایتمندی تولید کننده و مصرف کننده شده و در نهایت بهبود کیفیت و تعادل قیمت را به دنبال دارد.

به گفته او، در شیوه قبلی معاملات خودرو، صرفا دلال ها منتفع می شوند و تولید کننده متضرر شده و سودی هم نصیب مصرف کننده نمی شود اما در عرضه های بورسی به جای اینکه سود فروش کالا به جیب دلال برود، نصیب تولید کننده می شود و تولید کننده می تواند از این سود برای ارتقای بهره وری و پرداخت هزینه های خود استفاده کند و قطعا می تواند حتی به کاهش قیمت خودرو در آینده منجر شود.

شقاقی شهری در پایان تاکید کرد: بدون شک قیمت گذاری دستوری باید از صحنه اقتصاد ایران کنار گذاشته شود زیرا این آفت گریبان اقتصاد را گرفته و در نهایت به ضرر مصرف کنندگان و تولیدکننده تمام شده است.

کد خبر 22176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =