۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۹
یکه تازی دلار در بازارسرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه افزایش حجم تقاضای ارز در معاملات روزهای اخیر سبب ورود شاخص دلار بازار آزاد به کانال ۳۶ هزار تومان شد که همین امر موجب شد بانک مرکزی سیاست عرضه ارز در معاملات نیمایی را در پیش بگیرد.

وحیده موسوی – مدیر سبدگردانی شرکت مشاورسرمایه گذاری فاینتک در گفت و گو با بیدار بورس، گفت: در غیاب اخبار مثبت برجامی و باتوجه به بحران‌های سیاسی موجود، طبیعی است که فعالان بازار توجه زیادی به نرخ دلار و شرایط حاکم بر بازار ارز و طلا داشته باشند.
وی افزود: افزایش حجم تقاضای ارز در معاملات روزهای اخیر سبب ورود شاخص دلار بازار آزاد به کانال ۳۶ هزار تومان شد که همین امر موجب شد بانک مرکزی سیاست عرضه ارز در معاملات نیمایی را در پیش بگیرد.
موسوی بیان کرد: در شرایط کنونی باتوجه به شرایط تورمی موجود، نبود چشم انداز اقتصادی مثبت، افزایش تحریم ها، شرایط سیاسی حاکم و خط و نشان های کشیدن های حاکمان قدرت، به نظر می رسد دلار همچنان تمایل به صعود داشته و نرخ واقعی آن بیش از اعدادی باشد که این روزها به ثبت می رسد.
به گفته وی؛ در ایرانِ ما همواره آنچه اتفاق می افتد با آنچه از آمار و اعداد منتشر می شود متفاوت است؛ ‌بنابراین به نظر نمی رسد که سیاست سرکوب نرخ ارز با ادعای وجود منابع ارزی بیش از نیاز مفید واقع شود، زیرا این فنر آنچنان فشرده است که میل به آزاد شدن دارد.
مدیر سبدگردانی شرکت مشاورسرمایه گذاری فاینتک تصریح کرد: در حال حاضر در بازار طلا، سکه با دلار ۴۲ هزار تومان معامله می شود(آن را با توجه به نرخ کنونی دلار، حباب سکه تعریف می کنیم)، ولی حاکی از آن است؛ خریدارانِ این دارایی ایمن کلاسیک همچنان نرخ ارز را بالاتر از قیمت های موجود می دانند. از طرفی با توجه به حجم نقدینگی موجود به نظر می رسد سیاست مدیریت و کنترل بانک مرکزی اینبار جوابگو نباشد.
این فعال بازارسرمایه بیان داشت: باتوجه به افزایش دلار آزاد و به تبع آن دلار نیما، بحث بودجه و نرخ آن در ۱۴۰۲ بسیار مهم و حیاتی  است؛ ‌ بنابراین باید توجه داشت که اگر در بودجه ۱۴۰۲ چندین نرخ ارز تعریف شود و گپ قیمتی دلار نیما و آزاد بالا باشد، شرایط مطلوبی برای بازار سرمایه رقم نخواهد خورد. همچنین در حال حاضر شرایط حاکم بر اقتصاد و از طرفی گپ قیمتی بالای دلار نیما و آزاد موجب شده تا فعالان بازارهای مالی به این باور برسند که شرایط برای کاهش گپ قیمتی فراهم بوده و بازارسرمایه می تواند تحلیل های خود را با دلار نیمای بالاتر به روز رسانی کند. بدیهی است که اگر گپ قیمتی نیما و آزاد همچنان بالا بماند و حتی شروع به رشد بیشتر کند، صادر کنندگان تمایلی به فروش ارز در سامانه نیما خواهند داشت و این خود بانک مرکزی را با چالش کمبود ارز روبه رو می کند و همین امر موجب شده تا تحلیل گران شرایط را برای نزدیک شدن دلار نیما و آزاد مطلوب ارزیابی کنند.
وی در ادامه افزود: این روزها باتوجه به ارزنده بودن قیمت سهام در بازارسرمایه و رشد سایر بازارهای موازی، فعالان این حوزه ریسک سرمایه گذاری در بازار سهام را پذیرفته و عمل گرا بودن را به نظاره گر بودن ترجیح داده اند.
موسوی در نهایت گفت: به نظر می رسد صدور اجازه ورود نقدینگی به بازار توسط سیاستگذاران بازارسرمایه در کف قیمتی سهام، بی‌ارزش شدن پول ملی، رشد قیمت های جهانی، افزایش بهای نفت، و تمایل به herd behavior موجب شده تا بازار سرمایه این روزها از قرمزِ اناری به سبزِ پسته ای تغییر رنگ داده و سرمایه گذاران را به آینده بازار و ادامه دار بودن شرایط موجود خوشبین کند؛ امید است ادامه دار باشد.

منبع: بیدار بورس
کد خبر 23319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =