به گزارش بیداربورس، مصطفی رجبیمشهدی درباره روند تامین گاز نیروگاهها باتوجه به شرایط کمبود به ایلنا گفت: باتوجه به مصرف زیاد در بخش خانگی و تجاری، گاز تحویلی به نیروگاهها نسبت به دو هفته گذشته کاهش داشت. بیش از ۶۰ درصد سوخت نیروگاهها از طریق سوخت مایع نفت گاز و نفتکوره و مابقی توسط سوخت گاز تامین میشود.
وی افزود: از ۱۲۰ نیروگاهی که در اختیار قرار دارد ۱۴ تا ۱۵ نیروگاه از مازوت استفاده میکنند و مابقی نفتگاز و گاز مصرف میکنند. میزان مصرف روزانه نفتگاز دو برابر نفتکوره است. نیروگاهها عمدتا بر پایه گاز طراحی شده اما در شرایط فعلی که سوخت گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش قابل ملاحظه پیدا کرده ناگزیر باید از سوخت دوم استفاده کرد. در این شرایط سبد سوخت تحویلی مطمئنتر و امکان تامین برق پایدار هم بیش از قبل فراهم است.
رجبیمشهدی ادامه داد: مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزایش داشت. در مناطقی که گاز قطع شده استفاده از وسایل گرمایشی برقی و یا اسپیلتها رواج بیشتری داشت که نشان میدهد مناطق شمالی ۹۰۰ مگاوات افزایش مصرف برق ناشی از استفاده از وسایل گرمایش برقی داشت.
وی درباره وضعیت صادرت و واردات برق توضیح داد: میزان واردات نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش و صادرات کاهش قابل ملاحظهای داشت. با عبور از شرایط سرد میتوان مجددا تراز صادرات و واردات را برقرار کرد.
نظر شما