به گزارش بیدار بورس، مهدی خطیبی امروز در نشست خبری مبنی بر اینکه با توجه به اعلام دستورالعمل قیمت گذاری خودرو توسط شورای رقابت آیا تصمیمی برای تغییرات قیمتی محصولات این کارخانه دارید یا خیر؟ گفت: قیمتگذاری دستوری با توجه به نتایج و خروجیهای که داشته، یکی از مهمترین مشکلاتی است که گریبانگیر صنعت خودرو شده است.
وی افزود: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مقرر شده همه خودروها باید در بورس کالا به فروش برسد، البته برنامه ای برای افزایش قیمت کارخانه خودروها نداریم، بلکه به دنبال افزایش عرضه در بورس هستیم.
خطیبی تاکید کرد: ما راه عرضه در بورس کالا را ادامه میدهیم و معتقدیم در نبود راه حل بهینه، عرضه در بورس بهترین گزینه جایگزین است.
به اعتقاد مدیرعامل ایران خودرو، با فروش خودرو در بورس کالا بخشی از زیان انباشته سالهای گذشته خودروسازان جبران شود زیرا در سالهای گذشته دستکم ۳۵۰ هزار میلیارد تومان به دلیل سیاست قیمتگذاری دستوری از جیب مردم و سهامداران خودرو خارج شده است.
مدیرعامل ایران خودرو تاکید کرد قیمت کارخانه ای خودرو امسال گران نمیشود.
مدیر عامل ایران خودرو در ادامه به دلایل عدم سفر خود به همراه رئیس جمهوری به چین اشاره کرد و گفت: تیمی از این شرکت راهی کشور چین شد و به طور مشخص قراردادی بین ایران خودرو دیزل چینی ها منعقد شد و مدیرعامل ایران خودرو دیزل در این سفر حضور داشت.
وی تصریح کرد: هفدهم اسفندماه امسال نیز میزبان مدیرعامل شرکت هایما هستیم و بر این اساس اقدامات و همکاری با چینی ها در دست پیگیری است.
خطیبی به خروج خودروسازان اروپایی متاثر از تحریمها را در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: امروز اینگونه مسائل و مشکلات را در سیاست های معمول خود و مشارکت های خارجی لحاظ می کنیم.
وی بیانداشت: تا سال ۲۰۳۰ اتفاقات عجیب و غریبی در صنعت خودرو جهان رخ خواهد داد و چینیها سهم عمده قالب را در بازارهای جهان کسب خواهند کرد؛ بر این اساس همکاری ما با چینی ها اقدام شایستهای خواهد بود و ما باید در زنجیره جهانی خودروسازان بزرگ قرار بگیریم.
*صادرات ۲هزار دستگاه خودرو به کشور روسیه
مدیرعامل ایران خودرو به صادرات ۲هزار دستگاه خودرو به کشور روسیه اشاره کرد و گفت: شایعهای که هفته گذشته مبنی بر عدم تایید خودروهای صادراتی به روسیه از سوی وزارت صنایع و بازرگانی این کشور عنوان شده بود کذب است.
مدیرعامل ایرانخودرو، ادامه داد: مذاکرات بسیار خوبی با روسها در حوزه خودروهای سواری و سنگین در جریان است، صادرات خودروی سواری به این کشور آغاز شده و خودروی سنگین آتامان نیز قرار شده در تیراژ بالا صادر شود.
خطیبی به رونمایی تارای برقی در ماههای گذشته اشاره کرد و گفت: تولید این خودرو طی تفاهم نامهای با گروه مپنا در حال انجام است و در سال آینده ۵۰ دستگاه از آن تولید خواهد شد. حتی پیشنهاد شده که تولیدات اولیه به صورت تاکسی در جزیره کیش مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین به تولید خودروی اقتصادی که جزو فرامین هشت مادهای رئیس جمهوری در سال گذشته بود اشاره کرد و گفت: مقرر شده خودروی اقتصادی بنزینی با مشارکت سایپا تولید شود و خودروی اقتصادی برقی را ایران خودرو تولید کند، همچنین خودروی TF ایران خودرو که در روزهای پایانی نیمه نخست سال آینده به بازار عرضه خواهد شد یک خودروی اقتصادی خواهد بود.
ادامه دارد…..
نظر شما