چشم بازار به جلسه سران قوا

شاخص کل هفته را با ۱میلیون و ۲۴۳هزار واحد آغاز و در یک حرکت نزولی به سطح۱میلیون و۲۰۷هزار واحد رسید.

کف حمایتی شاخص
به گزارش بیداربورس، باتوجه به شرایط جاری نزدیک‌ترین سطح حمایتی شاخص۱میلیون و ۱۷۰هزار و پس‌ازآن۱میلیون و۱۳۵هزار واحد است. در صورت از دست رفتن، سطوح پایین‌تر، برابر است با اعداد شاخص در اردیبهشت ۹۹ و به عبارتی در صورت از دست رفتن این سطح، بازدهی خرداد به خرداد بورس به صفر می‌رسد.

چرا هموزن افت نمیکند؟ 
به لحاظ احتمال برگشت و حرکت صعودی، وضعیت  شاخصکل بسیار بهتر از  شاخص هم‌وزن است. به عبارتی نقدشوندگی شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز باعث ریزش قیمتی آنهاشده اما قفل بودن ۳۰۰نماد عمدتا متوسط و کوچک در صف فروش باعث شده تا شاخص هم‌وزن افت نکند.

خروج پول حقیقی از بازار 
طی اسفند۹۹ شاهد خروج ۹.۷همت پول حقیقی از بازار بودیم. در فروردین با وجود تعداد روزهای تعطیل این خروج نقدینگی ۷.۱همت است. در هفته اخیر نیز ۲.۳همت خروج پول صورت گرفت و ارزش معاملات کل هفته ۱۰.۵همت و میانگین روزانه آن ۲.۱همت ثبت شدوخالص ورود پول به رقم ۳۷۵۰۰ میلیارد تومان رسید. اگر ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر خارج شود به سطح شاخص ۵۰۰ هزار واحد باز می‌گردیم. 

می‌فروشند چون صف فروش است 
بازار همچنان درگیر حدود ۵همت صف فروش در بیش از ۴۵۰نماد بوده و فیلترهای دنبال کننده پول‌های بزرگ حقیقی نشان از ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت دارند. در مجموع فعالان بازار سرمایه، سهام می‌فروشند چون بازار صف فروش است و به مسائل بنیادی، بازارجهانی، امیدواری‌ها و تنش‌های سیاسی وزنی نمی‌دهند.

مفروضات بنیادی 
برآیند گزارش‌های اسفندماه شرکت‌ها نشان میدهد که تامینسرمایه‌ها، روانکار، شوینده، لوازمخانگی و تجهیزات مرتبط گزارش‌های فصلی بسیار خوبی خواهند داد. درطرف  کامودیتی محورها نیز، جهش‌های قیمتی نتوانسته موج ورود پول به شرکت‌ها ایجادکند اما سنگ‌آهنی‌ها، مس آلومینیوم، آروماتیک، اولفین، پلیمری‌ها، زغالسنگ، اوره و متانول به همراه تولیدکنندگان اسلب و ورق در وضعیت فوق العاده مثبتی هستند.  
قیمت آلومینیوم به سبب محدودیت‌های زیست محیطی بر تولید این کالا تقویت شد.شمش روی به سبب افزایش بهای تمام شده تولید روند صعودی دارد و مس نیز از تقاضای قوی برخوردار است. پایین دست پتروشیمی، همچون ABS,PVC,PP در شرایط مطلوبی به سر می‌برند و حاشیه سود آنها تقویت شده است. سیمانی‌ها نیز افزایش نرخ گرفته‌اند و برخی خودروسازان در سال ۱۴۰۰ به سود مناسبی می‌رسند.

دلیل بی‌اقبالی به بازار چیست؟ 
ازین زاویه، بسیاری در پی اکتشاف دلیل عدم استقبال بازار از گزارش‌های بسیار خوب شرکت‌ها و تحولات بازارجهانی هستند. برخی میگویند رکود احتمالی، کاهش نرخ  ارز و عدم اطمینان از قیمتهای جهانی باعث شده تا سرمایه‌گذاران به خرید سهام ترغیب نشوند اما درواقع دلیل هیچکدام نیست. 

تعادل از دست‌رفته 
بازار سهام تعادل خود را از دست داده و این تعادل در بلندمدت مجدد به وجودآمده یا بادخالت‌هایی در کوتاهمدت برقرار می‌شود. دخالت در بازار، در اقتصادهایی نظیر ژاپن و آمریکاهم دیده می‌شود اما این دخالت‌ها باید اصول مشخصی داشته باشد تا تعادل سایر بازارها از دست نرود. مهمترین نکته که باعث خروج پول می‌شود اینست که بازار نیازمند حمایت برای به تعادل رسیدن است لذا سرمایه‌ای که به دنبال بازدهی باشد، در بازاری که با تزریق نقدینگی به تعادل می‌رسد، ورود نمی‌کند.

سپرده بانکی برنده نمیشود 
این مساله واضح است که اگر قیمت‌های جهانی، نرخ ارز و شرایطی ازاین دست در سطوح فعلی باقی بماند، یک سال بعد در چنین زمانی، عموم شرکت‌های P.e محور بازدهی بهتر از سود بانکی داده‌اند اما این فضای ترسناک چند همت صف فروش از یک طرف و پایین آمدن آستانه تحمل سرمایه‌گذاران از طرف دیگر، باعث شده تا هر روز بر صفوف فروش افزوده شود. باید توجه کرد که نرخ تورم ماهانه در سطح ۲.۷درصد گزارش شده و به عبارتی تا رسیدن به نقطه‌ای که تورم به سطح سود بانکی برسد فاصله فراوانی باقی مانده لذا شاید در کوتاه مدت، سپرده بانکی محلی برای پناه گرفتن باشد اما در یک پروسه یک ساله با این شرایط کلان کشور قطعا سپرده بانکی در اقتصاد ایران برنده نیست.

چشم‌ها دوخته به جلسه سران قوا
 مباحث سیاسی در خصوص انتخابات و بحث مذاکرات برجامی مورد توجه است اما برای بورسی‌ها، حضور مردم در مقابل شرکت بورس مهم ارزیابی شد. شعارها تند و تیز و تعداد مردم بیشتر شده بود. معترضین در شهرهای دیگر نیز مقابل شعب بورس رفتند و اینبار قصد تحصن داشتند. این مساله می‌تواند منجر به واکنش‌هایی شود و  جلسه سران قوا در خصوص بورس بسیار مورد توجه فعالان بازار قرار گرفته که آیا می‌تواند منجر به تزریق منابعی جهت باز شدن قفل بازار شود یا خیر. 

کد خبر 2883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =