به گزارش بیدار بورس، محسن عباسلو مدیرعامل کارگزاری ارگ هومن ضمن تاکید بر تاثیر مثبت ۳ مصوبه هفته گذشته سازمان بورس بر روند بازار سرمایه، بیان کرد: اواسط اردیبهشت ماه، شایعات و شائبههایی مبنی بر عرضه دستوری و... در بازار سرمایه شکل گرفته بود که منجر به بیاعتمادی شد و افت قیمت شدید سهمها در مدت یک هفته را در پی داشت. با صدور ٣ مصوبه حمایت از بازار سرمایه توسط سازمان بورس، این نگرانیها تا حد زیادی مرتفع شد.
مدیرعامل کارگزاری ارگ هومن در رابطه با تاثیر مصوبه افزایش ضریب اعتبار کارگزاریها گفت: یکی از مصوبههای سازمان بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه و افزایش اعتماد سرمایهگذاران، افزایش ضریب اعتبار کارگزاریها از ٥٠ به ٦٠ درصد بود. معمولاً کمیته پایش ریسک، هر زمان قیمت سهام رشد زیادی داشته باشد، به منظور کاهش ریسک کارگزاریها اقدام به کاهش ضریب اعتبار کارگزاریها میکند و افزایش ضریب اعتبار کارگزاریها، شائبه رشد غیر منطقی سهام را از بین برد. در یک ماه گذشته در این خصوص تصمیماتی اتخاذ شد و چند هفته قبل، ضریب اعتبار کارگزاریها از ۶۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافت و این اقدام به برخی از فعالان بازار سرمایه این سیگنال را داد که احتمالاً قیمت سهام رشد حبابی داشته و متولیان بازار سرمایه با کاهش ضریب اعتبار کارگزاریها، به نوعی به بازار هشدار دادهاند. تاثیر این شائبه، موجب منفی شدن جو روانی بازار و افزایش عرضهها شد. اما بعد از آن که از اواسط اردیبهشت ماه شاهد افت قیمت قابل توجه سهام در مدت یک هفته بودیم، سازمان بورس با ابلاغ ٣ مصوبه جدید، که افزایش ضریب اعتبار کارگزاریها یکی از این مصوبات بود، تلاش کرد به بازار اطمینان خاطر داده شود که قیمت سهام، حبابی نیست و نگرانی بابت رشد قیمت سهام وجود ندارد.
عباسلو تصریح کرد: به نظر میرسد افزایش یا کاهش ضریب اعتبار کارگزاریها، بیش از آنکه تاثیر واقعی بر معاملات بازار داشته باشد، تاثیر روانی دارد.
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه، ضمن تاکید بر ارزندگی بسیاری از سرمایههای بزرگ بازار اظهار کرد: نسبت P/E فوروارد خیلی از سهمهای بزرگ بازار حدود ۵ الی ۶ است با توجه به افزایش نرخ ارز، رشد سهمهای بزرگ و بنیادی بازار سرمایه نگرانکننده نیست؛ اما به دلیل ترس و بیاعتمادی سرمایهگذاران نسبت به بورس، به محض منفی شدن بازار در اواسط اردیبهشت ماه، در نمادهای ارزنده و بنیادی بازار نیز فشار فروش شدت گرفت؛ حالا آنکه معتقدم رشد این سهمها جای هیچ گونه نگرانی ندارد. البته که باید نگران رشد غیرمنطقی برخی سهمهای کوچک بازار باشیم، اما راهکار جلوگیری از حباب در برخی نمادهای کوچک در بازار سرمایه افزایش حجم مبنا یا کاهش دامنه نوسان در اینگونه سهمهاست. بههرحال، بازار سرمایه مناسبترین بازار برای جذب نقدینگی، کاهش تورم و کمک به رشد تولید است و امیدواریم تدابیری اندیشیده شود که اعتماد عمومی در این بازار افزایش یافته و شاهد رشد منطقی این بازار باشیم.
محسن عباسلو گفت: یکی از مصوبههای سازمان بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه و افزایش اعتماد سرمایهگذاران، افزایش ضریب اعتبار کارگزاریها از ٥٠ به ٦٠ درصد بود.
کد خبر 30038
نظر شما