**تصمیمات خلق الساعه بخش جدایی ناپذیر بازار سرمایه
حمید حسنپور، معاونت پشتیبانی و توسعه بازار سبدگردان هدف با اشاره به اینکه تصمیمات خلق الساعه همواره بخش جدایی ناپذیر بازار سرمایه در سالیان اخیر بوده است، به بیداربورس گفت: از ورود ناگهانی شورای رقابت به فرآیند عرضه خودرو در بورس که فرآیندی شفاف و در جهت حذف واسطهها و رانت بوده و اقدامی در جهت پاسخ به تقاضای واقعی که هم سود خریدار و هم سود فروشنده را تضمین میکرد گرفته تا حذف شبانه ارز نیمایی در اسفند ماه ۱۴۰۱ و تعیین سامانه مبادله طلا و ارز برای شرکتها جهت فروش حوالههای ارزی و در مورد آخر که منجر به افت ۳۵۰ هزار واحدی شاخص کل گشت تعیین نرخ خوراک و سوخت برای پتروشیمی ها در اردیبهشت ماه سال جاری بود، میتوان اشاره کرد.
او در ادامه خاطرنشان کرد: مهمترین نکته جدای از تاثیرات نامطلوب این تصمیمات بر بازار سرمایه و افزایش ریسک سرمایهگذاری در این بازار، از دست رفتن اطمینان و اعتماد فعالان و سرمایهگذاران به دلیل عدم شفافیت و افشای به موقع اطلاعات است که منجر به ایجاد رانت و فساد و کسب سودهای نامشروع برای عدهای اندک و زیان دیدن سرمایهگذاران خرد و کلان و آحاد مردم میگردد.
به گفته وی نتیجه این نوع عملکردها موجب سلب اعتماد، خروج نقدینگی و سرمایه از مهمترین بازار تولیدی کشور میشود که عواقب بعدی آن با سرازیر شدن این نقدینگی به سایر بازارهای کشور بسیار زیاد و جبران ناپذیر خواهد بود.
حسنپور در خصوص اخبار منتشر شده در مورد قیمتگذاری نرخ خوراک و سوخت پتروشیمیها اظهار کرد: اخبار منتشر شده در مورد قیمتگذاری نرخ خوراک و سوخت پتروشیمیها که اصلیترین دلیل تنشهای بازار در هفته گذشته بوده، به دلیل انتشار دیر هنگام و خارج از قواعد انتشار اطلاعات با اهمیت عملا تاثیرات خود را بر قیمت و ارزش شرکتها پیش از انتشار عمومی آن گذاشته و انتظار میرود به مرور با کاهش هیجانات و افزایش شفافیت نهادهای ذیربط بازار به روند عادی خود بازگردد اما از سویی با توجه به سلب اطمینان سرمایهگذاران از نحوه افشای اطلاعات با اهمیت انتظار می رود این فرآیند اندکی زمان بر شود.
**بررسی عوامل تاثیرگذار بر روند بازار
به گفته این کارشناس بازارسرمایه، کاهش ابهامات بازار در مورد نحوه قیمتگذاری نرخ خوراک و سوخت پتروشیمیها و همچنین افزایش نرخ ارز پایه محصولات و فرآوردههای نفتی و پتروشیمیها میتوانند از جمله عوامل مهم و موثر بر روند آتی بازار در هفته جاری باشند.
وی معتقد است که شرایط فعلی بازار با سال ۹۹ تفاوتهای اساسی دارد و بسیاری از سهام بازار همچنان در محدودههای ارزندگی خود قرار دارند اما مهمترین عامل ترس در بازار عوامل بیثباتکننده و ریسکهای بیرونی هستند که تاثیرات آن باعث ایجاد موجهای فروش هیجانی در بازار میشود.
**روند صعودی جدید در انتظار بورس؟
او همچنین عنوان کرد: به نظر میرسد روند نزولی بازار رو به کاهش بوده و تمایل سرمایهگذاران برای فروش با توجه قرار داشتن اکثریت سهام بازار در محدودههای ارزندگی کاهش پیدا کرده و انتظار میرود بازار در هفتههای آتی روند صعودی جدیدی را در پیش بگیرد.
**صنایع پیشرو بازارسرمایه کدامند؟
وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی سهام گروههای بانک و بیمه، محصولات غذایی و دارویی با توجه با اخبار و اتفاقات پیرامون آنها صنایع پیشرو تلقی میشوند.
خبرنگار: نازنین درویشی
نظر شما