اولویتمان تامین نیاز داخل است/ قیمت سیمان؛ تیغ دولبه!

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ضمن اعلام آمار تولید، تحویل و صادرات سیمان کشور بر اولویت صنعت بر تامین نیاز داخل به نسبت صادرات به تمایل صنعت سیمان بر افزایش میزان فروش نسبت به افزایش قیمت برای حفظ بازار تاکید کرد.

به گزارش بیداربورس، علی‌اکبر الوندیان در نشستی که صبح امروز (سه‌شنبه) در محل این انجمن برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته (۱۴۰۱) قریب به ۷۳ میلیون تن تولید کلینکر ثبت شده که حدود ۶۱ میلیون تن آن صرف نیاز داخل شده است؛ در مجموع، حدود ۱۴ میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر به ارزش بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار داشته‌ایم که از این میزان ۱۰ میلیون تن آن کلینکر بوده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در رابطه با عمکلرد سه ماهه امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته، گفت: در بهار امسال ۲۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۹۲۷ تن کلینکر تولید شده که نسبت به ۲۰ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۸۴۳ تن تولیدی در مدت مشابه سال گذشته ۳.۲۶ درصد بیشتر شده است. تولید سیمان نیز از ۱۵ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۶۵۳ تن به ۱۷ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۷۱ تن رسیده و افزایش بالغ بر ۱۳ درصدی را رقم زده است. تحویل داخلی سیمان نیز با رشد ۱۲.۲۲ درصدی در بهار امسال نسبت به بهار ۱۴۰۱ به ۱۶ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۱۵۱ تن رسیده است. در مجموع سه ماه ابتدایی سال گذشته ۱۴ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۲۲ تن سیمان در داخل تحویل شد.

وی ضمن تاکید بر روند افزایشی تحویل سیمان داخلی، اعلام کرد: رشد بیش از ۱۲ درصدی تحویل سیمان نشان می‌دهد همانطور که پیش‌بینی می‌شد، با توجه به طرح مسکن ملی میزان تقاضا نیز افزایش پیدا کرده است. بنابراین پابه‌پای رشد مصرف، حرکت نیز می‌کنیم و تولید نیز افزایشی است و از سوی دیگر در این سه ماهه صادرات را کاهش داده‌ایم؛ چراکه اولویت صنعت سیمان کشور، ضرورت تامین نیاز داخل است.

**توسعه صنعت سیمان، مازاد بر نیاز داخلی

این مقام صنفی ادامه داد: اما از آنجایی که صنعت سیمان کشور، مازاد بر نیاز داخل، توسعه پیدا کرده است، بایستی مازاد آن را صادر کنیم؛ در خصوص کلینکر قابلیت ذخیره‌سازی وجود دارد اما در مورد سیمان، ظرفیت سیلوها محدود است. بنابراین معمولا تولید و مصرف سیمان هماهنگ پیش می‌رود. اما همانطور که گفته شد، اولویت تحویل داخلی سیمان است و به‌تدریج به سمت صادرات سیمان حرکت می‌کنیم. تولید سیمان در کشور و روند تحویل آن که روند مصرف را هم نشان می‌دهد با روند تولید همخوانی دارد. 

**سود صنعت سیمان در افزایش فروش است و نه افزایش قیمت

الوندیان ضمن اشاره به موضوعی که اخیرا در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه "صنعت سیمان علیرغم افزایش ۸۷ درصدی که در تولید داشته، سیمان را به صورت قطره‌چکانی تحویل می‌دهد"، تصریح و شفاف‌سازی کرد: آمار نشان می‌دهد که تحویل سیمان به داخل کشور نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه افزایشی رقم خورده و واقعیت این است. در حقیقت سود صنعت سیمان در افزایش فروش و نه افزایش قیمت است. سیمانی‌ها از محل افزایش فروش خود سود بیشتری کسب خواهند کرد تا اینکه قرار باشد قیمت سیمان بالاتر رود و سیمانی‌ها هیچگاه به دنبال افزایش  قیمت نیستند.

**قیمت سیمان تیغ دولبه!/ قیمت سیمان از حد مشخصی بیشتر نمی‌تواند بالا رود

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: قیمت برای ما تیغ دولبه است. زمانی که در مناطق پر مصرف قیمت سیمان بالا می‌رود (تفاوت قیمت در مناطق مختلف کشور بسیار است به طور مثال در یک منطقه ۱۰۰ هزار  و در منطقه دیگر ۶۰۰ هزار تومان)، تفاوت قیمت تا یک حد مشخصی می‌تواند باشد، بیشتر از آن شود، سیمان در اصطلاح حرکت می‌کند و شناور می‌شود؛ بدین معنا زمانی که  تفاوت قیمت سیمان به‌علاوه‌ی قیمت حمل‌ از قیمت آن در یک منطقه دیگر باشد، واحد دیگر (که با قیمت پایین‌تر عرضه می‌کند) وارد بازار شده و بازار را به دست می‌گیرد؛ بنابراین قیمت پایین می‌آید و سیال بودن آن متوقف می‌شود و آن طور نیست که اگر تقاضا بالا رود، قیمت سیمان هم بالا رود؛ واحد دیگر مزیت عرضه پیدا می‌کند و جلوی افزایش آن را خواهد گرفت و بازار را به دست گرفته، قیمت هم پایین می‌آید.

وی افزود: بنابراین کارخانه‌ها تمایلی به افزایش قیمت ندارند، چرا که بازار را از دست خواهند داد؛ بنابراین علاقه‌مندی کارخانه‌های سیمان به افزایش میزان فروش است. در تولید سیمان، هزینه‌های سربار وجود دارد که ثابت‌اند؛ بنابراین هرچه میزان تولید و فروش بالاتر رود، این هزینه‌های سربار سرشکن شده و هزینه تمام شده تولید هر یک تن را پایین‌تر خواهد آورد. ارجحیت صنعت سیمان در افزایش میزان فروش است. 

کد خبر 31806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =