به گزارش بیداربورس به نقل از بیزنس، پوتین گفت: «در زمان اجلاس ژوهانسبورگ در ماه آگوست، نسبت اقتصاد کشورهای گروه هفت و کشورهای بریکس از نظر برابری قدرت خرید به نفع بریکس بود».
بریکس در حال حاضر شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است اما آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات در ماه ژانویه به این گروه ملحق خواهند شد.
گروه هفت شامل کشورهای صنعتی و توسعه یافته، ایالاتمتحده، کانادا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن است.
به گفته پوتین، گسترش بریکس برای این گروه که در طول تاریخ جایگاه خود را بهعنوان جایگزینی برای نهادهای بینالمللی تحت سلطه غرب قرار داده است، سودمند خواهد بود.
رئیسجمهور روسیه همچنین استدلال کرد که این حرکت به وضوح نشان دهنده شکلگیری مداوم یک جهان چند قطبی جدید است. به این معنی که هر کشوری به بریکس میپیوندد، از ایده و مفهوم تشکیل یک جهان چندقطبی حمایت میکند.
در اوایل سال جاری، شرکت تحقیقات اقتصادی (Acorn Macro Consulting) مستقر در بریتانیا گزارش کرد که کشورهای عضو بریکس از نظر تولید ناخالص داخلی (GDP) بر اساس برابری قدرت خرید از گروه هفت پیشی گرفتند.
به گفته تحلیلگران، پنج کشور بریکس نزدیک به ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص دادهاند، در حالی که این رقم برای گروه هفت میزان ۳۰.۷ درصد است.
نظر شما