فرید شعبانی در گفتوگو با خبرنگار بیدار بورس بیان کرد: بازار سرمایه برخلاف سنت هر ساله، فروردین ماه ۱۴۰۳ را چندان مثبت آغاز نکرد، افزایش ریسکهای نظامی و ناآرامی در منطقه در کنار تشدید سیاستهای رکودی دولت، بخصوص سرکوب نرخ دلار نیما باعث شد تا سرمایهگذاران بجای بورس به بازارهایی مانند دلار آزاد و طلا روی خوش نشان دهند. این درحالی بود که نرخ جهانی بسیاری از نهادهها بخصوص طلا و مس در همین مدت رشد مناسبی را تجربه کرد.
کارشناس بازار سرمایه در پیشبینی وضعیت آتی بازار اظهار کرد: با توجه به کاهش نسبی تنشها و چشمانداز رشد نرخ دلار نیما، بنظر میرسد که بهار دیر هنگام امسال در اردیبهشت ماه شروع شود.
وی در خصوص صنایع برتر برای سرمایهگذاری گفت: صنایعی مانند فلزات اساسی، فولاد، پتروشیمی و پالایشی که مستقیماً از رشد نرخ دلار نیما نفع میبرند، میتوانند اولین صنایعی باشند که رشد را تجربه کنند. سپس سایر صنایع مانند صنعت سیمان و سرمایهگذاریها نیز از شرایط حال حاضر منتفع میشوند. بخصوص آنکه فصل مجامع بسیار نزدیک است و P/E گذشتهنگر بازار در ابتدای اردیبهشتماه در حدود ۷.۵ واحد بوده که در تاریخ مشابه و در سالهای قبل این نسبت به ندرت کمتر از ۹ واحد بوده که نتیجتاً، نزدیک شدن به مجامع نیز میتواند از سایر محرکهای جدی بازار سرمایه باشد.
نظر شما