در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: بازار سرمایه در ماههای اخیر از مولفههای مختلفی آسیب دیده است و از ابتدای سال جاری نیز، این بازار با ریسکهای سیستماتیک متعددی (از تنشها بین ایران و اسرائیل تا حادثهای که برای رئیس جمهور و تیم همراهشان رخ داد و بلاتکلیفی در مورد انتخابات پیش رو و دولت جدید و..) مواجه شده است. این شرایط با عجیبترین و شدیدترین سیاستهای انقباضی نیز همراه شده و اوضاعی که این روزها شاهد بودهایم، ایجاد کرده است. البته که تمامی بازارها تحت تاثیر این سیاستها دچار رکود شدهاند، اما رکود در برخی بازارها از جمله بازار مسکن، به معنای درجا زدن قیمتها است؛ اما با توجه به ساختار بازار سرمایه، رکود این بازار منجر به افت قیمت سهام میشود.
کارشناس بازار سرمایه در ادامه ضمن تاکید بر تاثیر منفی افزایش نرخ بهره بر بازار سهام، اظهار کرد: این ادعای رئیس کل بانک مرکزی که افزایش نرخ بهره و انتشار گواهی سپرده ٣٠ درصدی، علت منفیهای بازار سرمایه نبوده، تئوری اقتصادی جدیدی است که هیچ جای دنیا ثبت نشده است! متاسفانه ایشان به جای آنکه مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند، فرافکنی میکنند!
او در ادامه در رابطه با پیشبینی روند بازار سرمایه در هفتههای آتی گفت: هنوز تغییر خاصی در مولفههای تاثیرگذار بر بازار سرمایه صورت نگرفته است. من معتقدم تا زمانی که موضوع انتخابات ریاست جمهوری و دولت بعدی تعیین تکلیف نشود، نمیتوان انتظار رونق چندانی از بازار سرمایه داشت و هر رشدی در این بازار در هفتههای پیش رو، فقط جبران بخشی از ریزش قیمتها در چند وقت اخیر است.
حق شناس در مورد تاثیر وعدههای انتخابی بر روند بازار سرمایه عنوان کرد: اعتقاد چندانی به اثرگذاری این وعدهها بر روند بازار سرمایه ندارم و باید منتظر ماند تا سیاستهای تیم اقتصادی دولت بعد مشخص شود؛ فعلا هر اظهار نظری در خصوص حمایت از بازار سرمایه، در حد وعده است؛ کما اینکه در دورههای قبل هم وعدههای متعددی مثل اینکه "بورس اولویت اول دولت است" مطرح شد که اجرایی نشد!
نظر شما