مصطفی زهتابیان در گفتوگو با خبرنگار بیدار بورس بیان کرد: برآوردها نشان می دهد که شرکت ملی مس ایران در پنج ماهه اخیر به طور میانگین بیشترین ارزش بازار بورس اوراق بهادار را از آن خود کرده است.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری آتیه اندیشان مس با بیان این مطلب اظهار کرد: شرکت ملی مس ایران در پنج ماهه اخیر به طور میانگین ارزش بازاری معادل ۵۴۹ همت داشته و در این مدت رتبه نخست را کسب کرده است. این رقم از رتبه دیگر شرکت های بزرگ بازار سهام شامل شرکتهای هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه پیشی گرفته است.
همچنین بررسی میانگین ارزش بازار فملی طی سه ماهه و چهار ماهه اخیر نیز حاکی از پیشتازی این شرکت در بازار سهام دارد و فقط در یک ماه اخیر، رتبه این شرکت در بازار سهام با اختلاف اندکی با هلدینگ خلیج فارس جابهجا شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس افزود: بر اساس موارد مندرج در جدول گزارش، میانگین ارزش بازار سه شرکت بزرگ بورسی تاثیرگذار بر شاخص کل آورده شده است. همان طور که مشاهده میشود در بازههای زمانی پنج ماهه، چهار ماهه و سه ماهه منتهی به ۱۷ شهریور ۱۴۰۳، شرکت ملی صنایع مس ایران بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص داده و طی یک ماه منتهی به ۱۷ شهریور امسال از لحاظ ارزش بازار فملی با اختلاف اندک بعد از صنایع پتروشیمی خلیجفارس در جایگاه دوم قرار گرفته است.
در حال حاضر شرکت ملی صنایع مس ایران یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در بازار سرمایه ایران با تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن کاتد است.
طرحهای توسعه شرکت ملی مس
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین طرحهای توسعه شرکت اشاره کرد و گفت: ساخت کارخانه تغلیظ دره زار با تولید سالانه ۱۴۳ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد در مجتمع مس سرچشمه که تا پایان سال گذشته بیش از ۹۵ درصد پیشرفت داشته و فازهای ۳ و ۴ کارخانه تغلیظ سرچشمه با تولید سالانه ۶۷۶ هزار تن کنسانتره مس(هر فاز ۳۳۸ هزار تن در سال) با عیار متوسط ۲۲ درصد و ۱۲ هزار و ۱۰۰ تن کنسانتره مولیبدن( هر فاز ۶۰۵۰ تن در سال) با عیار ۵۴ درصد از جمله این طرح هاست.
زهتابیان، پروژههای دیگر از جمله پروژه ریختهگری با تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن مفتول مسی ۸ میلیمتری، احداث کارخانه تغلیظ مس چاه فیروزه با تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن کنسانتره مس، احداث کارخانه فلوتاسیون سرباره خاتونآباد با تولید سالانه ۳۶ هزار تن کنسانتره مس، احداث کارخانه تغلیظ فاز ۲ و پایلوت پلنت مجتمع مس میدوک با تولید سالانه ۱۵۵ هزارتن کنسانتره مس و ساخت کارخانه تغلیظ فاز ۳ مجتمع مس میدوک با تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۲ درصد را یادآور شد و اظهار کرد: احداث کارخانه آهک خاتون آباد با تولید سالانه ۱۴۷ هزار تن آهک پخته و تولید سالانه ۲۸ هزار تن آهک هیدراته، احداث کارخانجات کاتد سونگون با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن مس کاتدی، احداث کارخانه تغلیظ فاز ۳ سونگون با تولید سالانه کنسانتره مس به میزان ۴۵۰ هزار تن با عیار ۲۴.۸ درصد و کنسانتره مولیبدن به میزان ۳۵۰۰ تن در سال و همچنین احداث کارخانه تولید اسید فسفریک بندرعباس با تولید سالانه۳۶۰ هزار تن اسید فسفریک از دیگر طرح ها و پروژهها به شمار میرود.
وی به برنامه تولید یک میلیون تن کاتد مس در سال در افق بلندمدت شرکت ملی مس اشاره کرد.
روند موجودی مس بورس فلزات لندن و قیمت مس
زهتابیان با بیان اینکه بر اساس شکل زیر نمودار موجودی انبار LME و قیمت سهم آورده شده است، گفت: همان طور که مشاهده میشود، ارتباط معکوس بین موجودی انبار و قیمت کاتد در چند سال گذشته مشهود بوده، به طوری که در اکثر اوقات کمینه قیمت در بیشینه موجودی و بیشینه قیمت در کمینه موجودی اتفاق افتاده است.
در حال حاضر به نظر میرسد با افزایش موجودی انبار و رسیدن به سقفهای قبلی و در صورت عدم افزایش بیشتر، قیمت ها در محدوده پایان اصلاح قرار داشته و می توان انتظار رشد قیمت را متصور بود.
به گفته وی، در میان مدت و بلند با توجه به رشد سهم تولید خودروهای برقی از کل خودروهای تولید شده در جهان و در نتیجه افزایش تقاضا از این محل، می توان انتظار تقویت قیمت را داشت. در تصویر بعدی روند سهم خودروهای برقی از کل تولید آورده شده است.
زهتابیان افزود: همان طور که مشاهده میشود در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد خودروهای تولید شده در دنیا سهم خودروهای برقی بوده است.
پیش بینی قیمت جهانی مس
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی بویژه در چین و آمریکا که نشانه های رکود در حال ظهور بوده، می توان نتیجه گرفت که در کوتاه مدت ممکن است با توجه به کاهش تقاضا، قیمت ها توان رشد قابل توجهی نداشته باشد.
شاید به همین دلیل برخی موسسات بین المللی مانند گلدمن ساکس پیشبینی خود از قیمت مس برای سال آتی را تعدیل کردند. همچنین هلدینگ بانکی «مک کواری» برای سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ مازاد عرضه را برای بازار مس پیش بینی کرده است، در حالی که در میان مدت و بلند مدت با توجه به پایین آمدن عیار معادن، افزایش تقاضای مرتبط با خودروهای برقی، انرژی های پاک، افزایش تقاضای اقتصادهای نوظهور مانند هند و ارائه خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی می توان از تقویت قیمت، اطمینان بیشتری حاصل کرد.
طبق تازه ترین گزارش شرکت BHP تا سال ۲۰۵۰ تقاضای مس حدود دو برابر خواهد شد و به حدود ۵۰ میلیون تن در سال خواهد رسید که عمده آن مربوط به رشد اقتصاد جهانی و انرژی خواهد بود.
نظر شما