برگشت هوشمندانه و شکوهمند بازار

پس از آنکه دارندگان صندوق‌ها و سکه های طلا در عرض ۴۵ روز به سود نجومی ۳۰ تا ۵۰ درصدی دست یافتند. از ظهر دیروز اقدام به عرضه‌های سنگین در یونیت‌های طلایی خود زده و بلافاصله اقدام به خرید سهام ارزان شده و به کف رسیده، نموده و در راس آن به جمع آوری صندوقهای اهرمی پرداختند.

نگاهی به گذشته

بورس تهران دوره رکود و فرسایشی قبلی خود را از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ آغاز کرد و طی ۱۸ ماه چنان دچار رخوت و نزول و ریزش سنگینی شد که فعالان بازار مجبور شدند شاخص کل را تا لمس لبه تیغ ۱.۹۷۰.۸۸۰ واحدی در دوم آبان ماه سالجاری شاهد باشند. طیف کثیری در این دوره فرسایشی ۱۸ ماهه یا با ضرر و زیان از بازار خارج شدند و یا شاهد افت سنگین بیش از ۵۰ درصدی دارایی‌ها و سرمایه خویش بودند.

در آن ۱۸ ماه سخت و طاقت فرسا، هیچکس به کمک فعالان بازار و سهامداران مظلوم و بینوای بورس تهران نشتافت و فریاد «هل من ناصرأ ینصرنی» با آنکه زمین و زمان را فرا گرفته بود ولی به گوش ناشنوای مسئولان محترم دولت و مجلس و قوه قضاییه نرسید. و جملگی مسئولان دچار عارضه « صمّ بکم و هم لایعقلون» گردیدند.

تا اینکه به همت و تلاش همین قدیمی ها و بازمانده های بازار که همواره خود را سپر بلای حوادث و تلاطمات بازار کرده اند. و بجای سرمایه گذاری و ورود به اقتصاد زیرزمینی و بازار املاک و مستغلات و دلار و رمزارز و ... ، وفاداری خود را به بورس تهران و میهن به اثبات رسانده اند بار دیگر شاهد رشد و رونق بازار از بین خاکستر بر جای مانده از ققنوس زخمی و تیر خورده ای بودیم که در آستانه احتضار و جان باختن بود.

دوره رونق اول بازار در سال ۱۴۰۳.

بدین ترتیب دوره رشد و رونق بازار از دوم آبان ماه و از ارتفاعات ۱.۹۷۰.۸۸۰ واحدی آغاز گردید و تا ۱۹ دی ماه ادامه یافت. جاییکه شاخص کل تا ایستگاه ۲.۹۴۴.۶۳۶ واحدی نیز بالا آمد و سودای فتح قله ۳.۰۰۰.۰۰۰ واحدی را در سر داشت. در آن تاریخ، ما فقط ۳ قدم به تصرف ارتفاعات ۳ میلیونی فاصله داشتیم که ناگاه سر و کله حرفه ای ها و سفته بازان بازار پیدا شد که طی یک عملیات غیر قابل انتظار و طوفانی سهمناک، اقدام به عرضه های سنگین و آبشاری در اکثر صنایع و نمادهای ریز و درشت بازار کردند. تا جایی که شاخص کل روندی نزولی در پیش گرفت و حتی به زیر کانال ۲.۷۰۰.۰۰۰ واحدی نیز سقوط کرد.( چند روز پیش).

در این فاصله، این افراد با خروج از بازار سهام روی به بازار طلا و ارز، بالاخص صندوقهای طلا و سکه های طلا نمودند و در کمتر از یک و ماه نیم به بازدهی و گین ۵۰ درصدی دست یافتند. این امر به افت و ریزش ۲۰ درصدی قیمتها در اکثر سهام کوچک و بزرگ بازار منتهی شد.

دوره رونق دوم بازار در سال ۱۴۰۳

پس از آنکه دارندگان صندوق‌ها و سکه های طلا در عرض ۴۵ روز به سود نجومی ۳۰ تا ۵۰ درصدی دست یافتند. از ظهر دیروز اقدام به عرضه‌های سنگین در یونیت‌های طلایی خود زده و بلافاصله اقدام به خرید سهام ارزان شده و به کف رسیده، نموده و در راس آن به جمع آوری صندوقهای اهرمی پرداختند. لذا صف خرید صبح امروز صندوقهای اهرمی دور از انتظار نبود. بدین ترتیب، گمان می‌رود از دیروز دوره رونق مجدد و رشد بازار سهام فرا رسیده و تا شب عید نیز ادامه یابد. در این میان، شاید (و به احتمال قوی) شاهد افت و ریزش بیشتر قیمتها در صندوقهای طلایی و سکه داران باشیم. 

به نظر می‌رسد، بهار طلایه داران صندوقهای طلایی به پایان رسیده است. نوبتی هم که باشد، نوبت پیشتازان و علمداران بیرقِ « اوراق سهام» است.

حافظ عزیزی نقش _ کارشناس بازار سرمایه 

کد خبر 39065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =