به گزارش بیداربورس به نقل از راشاتودی، صندوق بین المللی پول گزارش داد که حجم بدهی عمومی دولتهای جهان طی سال جاری به ۹۷.۸ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان خواهد رسید. اگرچه این نسبت ۰.۸ درصد کمتر از سال گذشته است، اما هنوز در سطح بالایی قرار داشته که دلیل آن هم اجرای برنامههای سنگین کمک اقتصادی برای مقابله با تبعات شیوع ویروس کرونا بوده است.
بنا به اعلام صندوق بین المللی پول هم اکنون مجموع بدهی عمومی جهان به ۸۸ تریلیون دلار رسیده اما پیش بینی میشود طی امسال و سال آینده میلادی ۲ درصد از آن کم شود و به ۹۷ درصد کل تولید داخل جهان برسد.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود آورده که انتظار میرود طی سالهای آینده همچنان با میزان بالای بدهی عمومی در جهان مواجه باشیم و حتی پیش بینی میشود در اقتصادهای پیشرفته رقم بدهیها ۲۰ درصد بیشتر از میزان مورد انتظار پیش از شیوع ویروس کرونا باشد.
ارزیابیهای اولیه نشان میدهد که میزان بدهی دولتها، شرکتهای خصوصی و خانوارهای جهان در سال ۲۰۲۰ به ۲۲۶ تریلیون دلار رسیده که نسبت به سال ۲۰۱۹، ۲۷ میلیارد دلار بیشتر بوده است. این میزان افزایش سالانه مجموع بدهی در جهان به صورت سالانه بیسابقه بوده و خیلی بیشتر از ۲۰ تریلیون دلاری است که طی بحران مالی سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در جهان به بدهیها اضافه شد.
۹۰ درصد این حجم از بدهی طی سال ۲۰۲۰ مربوط به اقتصادهای بزرگ و چین بوده و بازارهای نوظهور و کشورهای با درآمد کم تنها ۷ درصد این بدهی را شامل میشدند.
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که تا پایان سال ۲۰۲۱ به خاطر شیوع کرونا ۶۵ تا ۷۵ میلیون نفر بیشتر در جهان در فقر فرو خواهند رفت.
نظر شما