به گزارش بیدار بورس، جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی لحظاتی قبل به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.
همچنین در این جلسه بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تغییر ساعت رسمی کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی درباره طرح تغییر ساعت نوشت: با توجه به بررسی کارشناسی آثار اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور بهویژه بر میزان صرفهجویی مصرف انرژی و ساعت پیک بار برق و با توجه به توضیحات مندرج در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد میشود، کماکان این قانون همچون سنوات گذشته اجرا شود.
این مرکز در ادامه نوشت: بهدلیل توجیهپذیری و مستند بودن نتایج پژوهشهای مطالعه آثار تغییر ساعت رسمی کشور و با توجه به اهمیت جایگاه صرفهجویی انرژی و تنظیم فعالیتهای اجتماعی با توجه به اوقات شرعی، پیشنهاد میشود که این قانون کمافی السابق در کشور اجرا شود و لذا تصویب طرح پیشنهاد نمیشود.
سه روز پیش بود که ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: با موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قانون «تغییر ساعت» اجرا خواهد شد. که البته ساعتی بعد خبر تکذیب آن منتشر شد.
به گفته عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، براساس نظر کارشناسان تغییر ساعت توجیه اقتصادی نداشته و مضرات زیادی نیز دارد.
ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون شوراهای مجلس درباره طرح تغییر ساعت رسمی کشور گفته بود: قانون تغییر ساعت رسمی کشور در سال ۸۶ بر اساس طرح فرانسویها تصویب شد. در آن زمان فرانسویها با تغییر ساعت رسمی کشورشان قصد صرفهجویی در مصرف شمع و به حداقل رساندن کاهش اتلاف انرژی داشتند. برخی از کشورهای اروپایی هم معتقد بودند زود خوابیدن و سرکار رفتن موجب صرفهجویی در مصرف انرژی میشود.
وی افزود: مطالعات اروپاییها نشان داد نهتنها اجرای قانون تغییر ساعت رسمی منجر به بهبود شاخصهای اقتصادی آنها نشده بلکه تبعات فرهنگی، اجتماعی و فیزیولوژی داشته. به همین دلیل قانون تغییر ساعت رسمی سال ۲۰۱۹ در اروپا منسوخ شد. ما هم در مطالعات خود به این نتیجه رسیدیم که اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور باعث بههم خوردن سیستم بدن شده و تبعات روحی و روانی برای مردم به همراه دارد برای همین باید زمان مانند گذشته ثابت باشد.
باید منتظر بود و دید بالاخره چه تصمیمی برای تغییر رسمی ساعت گرفته میشود.
نظر شما