ظرفیت تولید شیشه همدان چند برابر می شود

انتظار می‌رود فروش شرکت باتوجه‌ به بهره‌برداری از واحد ۳ تولیدی رشد قابل‌توجهی داشته باشد و پیش‌بینی می‌شود؛ افزایش نرخ شیشه در سال ۱۴۰۲ میزان فروش شرکت به مبلغ ۱۷، ۷۰۵، ۸۱۰ میلیون ریال برسد.

به گزارش بیدار بورس، شرکت شیشه همدان با ظرفیت اسمی ۷۵، ۰۰۰ هزار تن جزو بزرگترین تولیدکنندگان شیشه در کشور است.

محصولات شرکت در دو گروه جار و بطری قابل دسته‌بندی است؛ شرکت به‌صورت متوسط در پنج سال اخیر ۹۵ درصد ظرفیت خود را تولید کرده است و همچنین طرح توسعه واحد ۳ نیز در حال بهره‌برداری است که با فرض به بهره‌برداری رسیدن این واحد تولیدی ظرفیت اسمی شرکت ۹۳، ۰۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت و به ۱۶۸، ۰۰۰ هزار تن خواهد رسید که برای سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۲ میزان بهره‌برداری از آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

انتظار می‌رود فروش شرکت باتوجه‌ به بهره‌برداری از واحد ۳ تولیدی رشد قابل‌توجهی داشته باشد و پیش‌بینی می‌شود؛ افزایش نرخ شیشه در سال ۱۴۰۲ میزان فروش شرکت به مبلغ ۱۷، ۷۰۵، ۸۱۰ میلیون ریال برسد.

از نکات مهمی که ناظر به صنعت شیشه و شیشه همدان است می‌توان به حاشیه سود عملیاتی اشاره کرد که حاشیه سود عملیاتی این صنعت ۳۸ درصد است، در حالی‌ که پیش‌بینی می‌شود حاشیه سود عملیاتی "کهمدا" در سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۲ برابر ۴۵ درصد باشد که نشان از جایگاه خوب این شرکت در بین هم‌گروهی‌های خود است. بخش عمده ساختار هزینه شرکت مواد مصرفی (۵۳% هزینه تولید) و پس از آن سربار (۴۳% هزینه تولید) است که در بین مواد مصرفی عمده هزینه‌ها مربوط به کربنات سدیم (۳۷% مواد مصرفی) است که اکثر مواد مصرفی از داخل کشور تأمین می‌شود. نسبت قیمت به سود محقق شده این صنعت برابر با ۸.۵۹ است که باتوجه‌به پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته در مورد افزایش نرخ شیشه و همچنین بهره‌برداری ۷۰ درصدی از شرح توسعه شرکت نسبت قیمت به سود پیشرو شرکت شیشه همدان در بازه ۴ تا ۵ قرار بگیرد که نشان از ارزش ذاتی این شرکت خواهد بود.

همچنین برای این شرکت می‌توان چند سناریو را با توجه‌ به نزدیک بودن پایان عمر کوره ۱ شرکت فرض کرد، اگر کوره یک در سال مالی پیشرو برای تعمیرات از مدار تولید خارج شود با کاهش ظرفیت ۳۰ هزارتنی همراه خواهد شد که با بهره‌برداری ۷۰ درصدی از طرح توسعه، فروش شرکت ۱۴,۱۵۰,۴۲۷ میلیون ریال خواهد شد و p/e پیشرو شرکت در محدوده ۷ خواهد بود. اما اگر شرکت تعمیرات کوره یک را در شش ماه اول انجام دهد و پس از آن از کوره شماره ۱ خود با نصف ظرفیت استفاده کند p/e شرکت در محدوده ۶ خواهد بود و سناریو خوب هم این می‌تواند باشد که شرکت امسال تعمیرات انجام ندهد و از تمام ظرفیت خود استفاده کند و با استفاده از ظرفیت کوره جدید فروش شرکت به ۱۸,۰۰۰,۰۰۰ میلیون ریال خواهد رسید.

کد خبر 17226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =