۹ هزار کارتخوان جدید در اختیار نانوایی‌های تهران قرار گرفت

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در اجرای طرح هوشمندسازی نان، ۹ هزار دستگاه کارتخوان جدید در اختیار نانوایی‌های دولتی تهران قرار گرفته است و هیچ محدودیتی در عرضه تعداد نان وجود ندارد.

به گزارش بیدار بورس، «محمد قربانی» روز سه‌شنبه در نشست خبری خود به مناسبت هفته جهاد کشاورزی که در محل این وزارتخانه برگزار شد، درباره طرح هوشمندسازی نان، افزود: مجری طرح هوشمندسازی نان وزارت اقتصاد است و این طرح به‌صورت آزمایشی در استان زنجان به‌منظور شناسایی آسیب‌ها و خلاهای احتمالی اجرایی شد تا با ایجاد زیرساخت‌های اطلاعاتی برخی مشکلات برطرف شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این طرح دارای دستگاه پوز(کارتخوان) هوشمند خاص است، اظهار داشت: طبق آمارها کشور به ۸۳ هزار دستگاه کارتخوان نیاز دارد که بحث‌های مربوط به پشتیبانی از پوزها مهم است و عملاً اتصال در برخی نانوایی‌ها شروع شده است.

وی با بیان اینکه قیمت نان سنتی هیچ تغییری نخواهد داشت تصریح کرد: اکنون این طرح در استان‌های زنجان، قزوین، چهارمحال و بختیاری، فارس، تهران و برخی استان‌های دیگر در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود این طرح  در پایان تیر یا مردادماه در کل کشور تعمیم داده شود.

هیچ محدودیتی در تعداد خرید نان وجود ندارد

قربانی اضافه کرد: فرایند خرید نان همانند روال گذشته با  کارت بانکی اشخاص انجام می‌شود یعنی خریدار با کشیدن کارت بانکی که متصل به کد ملی است، تعداد نان انتخاب می‌کند و عملیات پرداخت بانکی صورت می‌گیرد با این تفاوت که بخشی از هزینه نان از حساب خریدار کسر می‌شود مابقی نیز از محل یارانه به حساب نانوایی‌ها واریز می‌شود.

معاون برنامه ریزی و  اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هیچ محدودیتی در تعداد خرید نان وجود ندارد و با کارت بانکی به هر تعدادی که نیاز است می‌توان خرید انجام داد.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح،  یارانه‌ها مستقیم و هدفمند به دست مردم می‌رسد و از آرد چند نرخی در بازار و نشت یارانه جلوگیری خواهد شد افزود: این طرح در جلوگیری از قاچاق آرد و ضایعات نان اثرگذار است و به طور حتم خروج آرد برای مصارف غیرانسانی به حداقل می‌رسد. در این طرح به دلیل رقابت‌پذیری بین واحدهای نانوایی دولتی کیفیت نان و رضایتمندی مشتری ارتقا می‌یابد.

ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت حذف شد

قربانی درباره ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت، گفت: قانونی در چند سال گذشته برای حمایت از تولید داخلی برنج تصویب شد که به ممنوعیت واردات این محصول در فصل برداشت منجر شد؛ به طوری که ۴ ماه از سال وارداتی صورت نمی‌گرفت که اشکالاتی از جمله برداشت برنج تمامی کشورهای طرف تجاری ایران در همین مدت زمان داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بنابراین ناچار بودیم در آبان‌ماه برنج را با قیمت‌های بالا خریداری و وارد کشور کنیم که همین مصوبه باعث گران شدن قیمت برنج می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه واردات برنج کیفی را در دستور کار داریم، اظهار داشت: اکنون با حذف این مصوبه بازار برنج از محل واردات و توسعه کشت پرمحصول تنظیم می‌شود. وزارت جهاد کشاورزی بر اساس قانون تمرکز باید تولید تا مصرف را مدنظر قرار دهد، بنابراین علاوه بر تامین منافع تولیدکنندگان، منافع مصرف‌کنندگان نیز مدنظر قرار دارد.

شرکت آریو تجارت سهیل از فرایند واردات نهاده‌های دام و طیور حذف شد

قربانی درباره بحث تامین نهاده‌های دام و طیور توسط دو شرکت دولتی و تأخیر در ارسال نهاده‌ها و نارضایتی تولیدکنندگان، گفت: وزارت جهاد کشاورزی مسئول تامین امنیت غذایی مردم است؛ در شرایطی که همه کشورها تلاش دارند امنیت غذایی مردمشان را تامین کنند، وزارت جهاد کشاورزی نمی‌تواند منتظر بماند تا یک واردکننده تصمیم‌گیری برای واردات نهاده‌ها داشته باشد. بنابراین در چارچوب قانونی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با تاسیس شرکت وارد عملیات واردات نهادها شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ورود سازمان مرکزی تعاون روستایی قانونی است، افزود: طبق ماده سه اساسنامه و بندهای ۱۳ و ۱۵ این سازمان در صورت لزوم می‌تواند وارد معاملات بازرگانی شود و ما از این ظرفیت قانونی استفاده کردیم.

وی علت تأخیر ورود نهاده‌ها را به سامانه بازارگاه، واردات در حجم پایین توسط بنادر شمالی و همچنین پایین بودن سرعت در انتقال شبکه حمل‌ونقل نهاده عنوان کرد و اظهار داشت: برای رفع این مشکل مدیرعامل اتحادیه دامداران را مسئول نظارت بر این فرایند در بنادر شمالی تعیین کردیم تا مشکلات بررسی شود.

قربانی با تاکید بر اینکه نهاده موردنیاز دام و طیور تامین است، گفت: برای رفع مشکلات فعلی، شرکت آریو تجارت سهیل حذف و فرایند تامین و ارسال نهاده‌ها از هفته گذشته به شرکت پشتیبانی امور دام کشور منتقل شد تا واردات با حجم بالا از بنادر جنوب کشور و با سرعت بیشتر انتقال یابد.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه این شرکت حتی یک دلار دریافت نکرده است، تصریح کرد: اکنون نهاده در بازارگاه موجود است و هیچ مشکلی در این خصوص نداریم

قیمت فعلی روغن در بازار کمتر از نرخ اعلامی است

وی درباره وضعیت بازار روغن خوراکی گفت: ذخایر روغن کشور از محل واردات و تولید داخلی از وضعیت مطلوبی برخوردار است، زیرا شرکت بازرگانی دولتی ایران بیش از ۸۰ هزار تن دانه روغنی وارداتی خریدار و تحویل کارخانجات روغن‌کشی کرده است؛ همچنین پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۲۰۰ هزار تن کلزا استان‌های شمالی خریداری شود.

قربانی اضافه کرد: طبق مصوبه قیمت خرید تضمینی کلزا همچنان ۱۵ هزار تومان است، البته در طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها با افزایش قیمت روغن برای ایجاد انگیزه در کشاورزان و افزایش تولید این محصول مبلغ  ۸۵۰۰ تومان مابه‌التفاوت به این بخش اختصاص دادیم که در هکتار ۱۷ میلیون تومان اضافه‌تر می‌شود.

معاون برنامه ریزی و  اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: اکنون قیمت روغن نسبت به قیمت اعلامی در بازار  پایین‌تر است و هیچ افزایش قیمتی برای روغن نداریم و کسی نمی‌تواند بیش از قیمت‌های اعلامی این محصول را بفروشد.

کد خبر 18298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =