سید جواد درواری، مدیر سبدگردانی و سرمایه گذاری شرکت سبدگردان آمیتیس به بیدار بورس در خصوص توافق برجامی، گفت: در صورت دستیابی به توافق در مذاکرات هسته¬ای و اجرایی شدن آن در بلند مدت فضای اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت و به مرور شاهد کاهش نرخ تورم و انتظارات تورمی، کنترل نقدینگی، افزایش رشد اقتصادی، کاهش نرخ بهره، افزایش صادرات و ... و بطور کلی ثبات نسبی در اقتصاد کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: با بر طرف شدن برخی ابهامات مهم و تاثیرگذار بر بازار سرمایه، هراس سرمایه¬گذاران از این بازار به مرور برطرف شده و مورد اقبال قرار خواهد گرفت.
دلار ۲۷ هزار تومانی بازخواهد گشت؟
مدیر سبدگردانی آمیتیس با بیان اینکه می¬توان سناریوهای مختلفی را برای بازار سرمایه و عوامل تاثیرگذار بر آن در دوره¬های کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفت. اظهار کرد: بطور کلی و به بیان ساده با فرض به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای، پیشبینی می¬شود انتظارات تورمی کاهش یابد و قیمت دلار آزاد در کوتاه مدت تا محدوده ۲۷۰.۰۰۰ ریال کاهش یابد و در میان مدت در همین محدوده ثابت بماند.
درواری با اشاره به اینکه همچنین صنایعی که به واسطه تحریم¬ها آسیب دیده بودند مانند خودرو و قطعات، بانک¬ها و موسسات مالی و اعتباری و حمل و نقلی مورد توجه قرار گیرند و انتظار می¬¬رود سایر صنایع ریالی به مرور از اقبال بازار برخوردار شوند. توضیح داد: از دیگر سو، با توجه به هیجانات مقطعی سرمایه¬گذاران و انتظار کاهش نرخ ارز، اکثر سهام به اصطلاح دلاری و کامودیتی محور با توجه به انتظار کاهش نرخ فروش محصولات و مبلغ فروش آنها، با کاهش قیمت روبرو خواهند شد؛ به احتمال زیاد توسط سرمایه¬گذاران عرضه می¬شوند ویا با عدم تقاضا مواجه می¬شوند.
تاثیر منفی برجام کوتاه مدت است
وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه داشت که در میان مدت و بلند مدت بهای تمام شده مواد اولیه و مشکلات تهیه آن در برخی صنایع و شرکت¬ها، هزینه¬ های حمل و سایر هزینه¬هایی که به دلیل تحریم بر این صنایع تحمیل می¬شود کاهش خواهد یافت و به تدریج در این صنایع شاهد رشد خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه، بورس را در بلند مدت مثبت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به افت قیمتی اکثر نمادهای بازار سرمایه در دو سال اخیر انتظار کاهش قیمت زیادی را در سهام شرکتهای کامودیتی محور نداریم و مسیر بازار سرمایه را در بلند مدت صعودی پیش¬بینی می¬کنیم.
درواری در خصوص عدم توافق برجامی، اظهار کرد: در صورت عدم توافق در مذاکرات هسته¬ای، نا اطمینانی در وضعیت آتی اقتصادی کشور می¬تواند موجب هراس سرمایه¬گذاران از سرمایه¬گذاری در اقتصاد ایران ¬شود. تاثیر عدم توافق بر بازار سرمایه با توجه به عواملی مانند رشد نقدینگی، افزایش نرخ تورم و انتظارات تورمی، افزایش نرخ ارز و ... می¬توانند محرکی برای صعود بازار سرمایه شوند و با فرض عدم توافق انتظار صعود بازار سرمایه را داریم.
پیش¬بینی نرخ دلار در صورت توافق و یا عدم توافق
وی با توجه به عدم حصول نتیجه در مذاکرات که طی سال¬های اخیر رخ داده است، توضیح داد: پیش¬بینی شاخصهای اقتصادی کشور و نرخ ارز پیچیده و دشوار شده است و در صورت انجام توافق و موفقیت در مذاکرات، میتوان دو سناریوی کوتاه مدت و بلند مدت را در نظر گرفت.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در سناریوی کوتاه¬مدت قیمت دلار به دلیل ایجاد خوش¬بینی در بهبود شرایط اقتصادی، آزادسازی منابع ارزی و افزایش منابع ارزی به واسطه رفع تحریم¬ها و فروش محصولات و ... نزولی خواهد بود و انتظار داریم در محدوده ۲۷ هزارتومان و به تعبیری در حوالی نرخ دلار نیمایی قرارگیرد.
درواری با اشاره به عدم توافق برجام و تاثیر آن بر نرخ دلار در بلند مدت، تصریح کرد: در بلند مدت با توجه به وضعیت فعلی سیستم پولی و بانکی کشور و همچنین رویههای اعتباردهی و از سوی دیگر سیاستهای پولی ناموفق سنوات قبل در کنترل نرخ تورم و شرایط نامناسب تخصیص بودجه و ... نمی توان قیمت دلار را کاهشی در نظر گرفت و در صورت عدم اصلاح شرایط قیمت دلار به قیمت های بالای ۳۰ هزار تومان باز خواهد گشت.
و در پایان خاطر نشان شد: در صورت ناکامی در برجام و هر گونه خبر منفی از سوی مذاکرات، پیش¬بینی می¬کنیم قیمت دلار ابتدا تا محدوده ۳۵ هزارتومان و در ادامه قیمتهای بالاتری را به خود ببیند.
نظر شما