به گزارش بیدار بورس از وزارت نیرو، افزایش میزان مصرف برق در بخش صنایع را باید بهعنوان یکی از نشانههای رشد تولید و اشتغال در نظر گرفت که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته به امری متداول تبدیل شده و همواره میزان مصرف برق در بخش صنعت از سایر بخشها بیشتر است.
بررسی میزان مصرف برق در بخش صنایع ایران نیز بیانگر این است که در ششماهه نخست سال گذشته و برای نخستینبار سهم برق صنایع از سهم دیگر بخشها بهویژه بخش خانگی پیشی گرفته است.
به طور مشخص و در ششماهه نخست سال ۱۴۰۱ که طرح مدیریت مصرف برق در بخشهای مختلف به اجرا گذاشته شد، سهم بخش صنایع از مصرف برق تولیدی کشور با ۲.۸ درصد افزایش به ۳۴ درصد رسید و این در حالی بود که سهم بخش خانگی با ۱.۳ درصد کاهش نسبت به شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به ۳۳.۷ درصد رسید.
سال ۱۴۰۱ و بهطورکلی میزان تأمین برق صنایع بر اساس آنچه که شرکت توانیر اعلام کرده، ۴.۱ درصد افزایش یافت و به طور مشخص در بازه زمانی اجرای طرح مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال گذشته نیز میزان تأمین برق صنایع بزرگی، چون صنایع فولادی و سایر صنایع فلزی به ترتیب ۸ درصد و ۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش یافت.
همین موضوع سبب شد که به طور نمونه در بخش صنایع فولادی در فصل تابستان سال ۱۴۰۱ و نسبت به سال قبل از آن میزان رشد تولید ۲۳ درصدی به ثبت برسد.
باتوجهبه گذشت یک ماه از آغاز طرح مدیریت مصرف برق کشور در سال جاری نیز بررسیها حکایت از افزایش محسوس میزان تأمین برق بخش صنعت نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد که باتوجهبه ناترازی موجود در صنعت برق کشور، اتفاق و خبر خوشحالکنندهای است.
توضیح اینکه در سال جاری و بر اساس آمار و ارقام اعلام شده توسط شرکت مدیریت شبکه برق ایران، از ابتدای طرح مدیریت مصرف برق فصل گرم سال شاهد افزایش تأمین برق بخش صنایع به میزان ۱۷.۳۰ درصد هستیم که دراینبین بیشترین میزان رشد مصرف برق در حوزه صنایع فولادی و به میزان ۲۴.۶۱ درصد به ثبت رسیده است.
همچنین خردادماه سال جاری و باوجود افزایش میزان مصرف برق بخش خانگی، میزان رشد مصرف برق صنایع سیمانی نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۳.۸۱ درصد رسید و میزان رشد مصرف برق برای سایر صنایع فلزی نیز در همین بازه زمانی ۱۲.۴۱ درصدی بود.
این وضعیت در حالی است که اساساً تأمین برق بیش از ۹۰ درصد از صنایع و کسبوکارهای کوچک، همانند کارگاهها بدون هیچگونه محدودیتی در طرح مدیریت مصرف برق فصل گرم اجرایی میشود و این صنایع تحت هیچ شرایطی مشمول طرحهایی مانند جابهجایی بار مصرف نمیشوند.
آمار و ارقامی که مورد اشاره قرار گرفت، بیانگر مدیریت مطلوب مصرف برق کشور در یکماهه اخیر و در بخشهای مختلف است که جدا از حفظ پایداری شبکه برق سراسری و جلوگیری از خاموشیهای گسترده منجر به تأمین حداکثری برق برای بخشهای مختلف صنعتی شده و حکایت از روندی امیدوارکننده در بخش تولید و اشتغال کشور دارد.
نظر شما