به گزارش بیدار بورس از مشرق، سید مهدی هدایت امروز در نشست خبری خود اظهار کرد: سه اولویت مهم از جمله تسریع در فرآیند نوسازی بافت فرسوده، پیگیری بازآفرینی محدودههای ناکارآمد از جمله اسلامآباد، دهونک، آجرپزی منطقه ۱۹ و ... و همچنین تسهیل در روند خانهدار شدن مستاجرین با اولویت ساکنین در بافت فرسوده در دستور کار سازمان نوسازی شهر تهران قرار دارد.
وی تصریح کرد: چنانچه دولت با شهرداریها در سطح کشور همکاری داشته باشد، شهرداریها میتوانند فرآیند نوسازی و ساخت مسکن را در شهرها تسهیل کنند و این مسئله میتواند به خانهدار شدن افراد کمک کند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به افزایش محورهای بازافرینی در سطح شهر تهران گفت: در گذشته ۳ شاخص در این حوزه پیشبینی شده بود که در حال حاضر این تعداد به ۲۷ شاخص اضافه شده است و بنا بر برنامهریزیهای انجام شده طی یک ماه آینده محدودههای جدید بازآفرینی ابلاغ خواهد شد.
هدایت با اشاره به آغاز طرح پویش محله امن با همکاری و مشارکت بیش از ۴۰۰ کارشناس جهت آموزش به خانوادهها و ساکنان در محدودههای بافت فرسوده گفت: در قالب این مسئله، بنا داریم به ۱۲۶ هزار پلاک به صورت مستقیم ورود پیدا کنیم و با گفتوگو با خانوادهها و ساکنان آنها، مشکلات افراد را در فرآیند نوسازی و بازسازی خانههایشان در بافت فرسوده بشنویم و این مسئله میتواند در برنامهریزیها جهت نوسازی بافت فرسوده موثر باشند و موانع نوسازی با اعلام خانوادهها و ورود شهرداری تهران حل و فصل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار ۵۰ درصد از بافتهای فرسوده نوسازی و ۵۰ درصد آن همچنان باقی مانده است، تصریح کرد: شهرداری تهران در این دوره طرح موضوعی و موضعی را در قالب حدود ۲۶ طرح تهیه کرده است که در این طرح ۳۸۰۰ هکتار طرح موضوعی و موضعی در مناطق مختلف شهر تهران از جمله گلابدره، باغ راه حضرت زهرا، اسلامآباد، دهونک و ... پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین به برنامه مشترک دولت و شهرداری جهت یک اقدام مشترک در قالب نوسازی شهر تهران اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این برنامه تهیه شده و بهزودی به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ خواهد شد و دستگاهها مکلفند به وظایف خود در این حوزه عمل کنند.
هدایت با بیان اینکه ما مکلف هستیم که در سال جاری سه درصد از بافت فرسوده در سطح شهر تهران را نوسازی کنیم، گفت: سال گذشته ۱.۹ بافت فرسوده نوسازی شد و امسال بنابر مصوبه شورا سازمان نوسازی شهر تهران مکلف به نوسازی ۳ درصد در این حوزه شده است که تا به امروز نیز تعداد پروانههای صادر شده در این حوزه قابل قبول است.
وی با اشاره به طول باغراه حضرت زهرا به میزان ۹.۵ کیلومتر مربع گفت: این باغراه در دو منطقه ۱۸ و ۱۷ قرار دارد و در حال حاضر پیشرفت ۳۰ درصدی را در این پروژه شاهد هستیم و پیمانکاران در این حوزه به صورت ۳ شیفت فعال هستند.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران در خصوص تمهیدات در نظر گرفته شده در باغراه حضرت زهرا(س) به طول ۹.۵ کیلومتر مربع تصریح کرد: مسیر پیادهروی، دوچرخهسواری انواع و اقسام خدمات آموزشی و خدماتی، تامین پارکینگ خودرو، از مواردی است که در این باغراه در نظر گرفته شده است.
هدایت با اشاره به مسیر بزرگ محدوده گردشگری شهر تهران از کن تا شن چالههای منطقه ۱۸ گفت: مسیر خوبی برای گردشگری تعبیه شده که همانطور که گفته شد این محدوده از کن آغاز و در ادامه به بوستان جوانمردان ـ فرودگاه مهرآباد و در ادامه به محدوده شنچالههای منطقه ۱۸ متصل خواهد شد و بنابر برنامهریزی انجام شده این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای گردشگری در شهر تهران محسوب خواهد شد و بهزودی محدوده شنچالههای منطقه ۱۸ تبدیل به محدوده گردشگری خواهند شد.
وی از طرح ویژه سازمان نوسازی جهت تبدیل شدن شن چالههای منطقه ۱۸ به محدوده گردشگری خبر داد و افزود: مقدمات این طرح آماده شده است و در مرحله اول مسابقات معماری قرار داریم که با دستور شهردار تهران مسابقه بینالمللی برای این طرح برگزار خواهد شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به آغاز فاز دوم آمادهسازی کارخانه سیمان با محوریت فعالیت شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: فاز نخست این پروژه در سال گذشته اجرا شد و فاز دوم و فاز تکمیلی آن تا پایان سال عملیاتی و اجرا میشود، چرا که تاکید ما بر این است که شهر تهران به شهری دانشبنیان تبدیل بشود.
هدایت در ادامه نشست خبری به فعالیتهای شهرداری تهران در ارتباط با احداث مسکن در پایتخت اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی از سوی شهرداری تهران و سازمان نوسازی آغاز شده است که سهم سازمان نوسازی در این واحدها مسکن معوض در بافت فرسوده یا تامین خدمات مورد نیاز خواهد بود.
وی در خصوص افزایش آمار صدور پروانه در بافت فرسوده گفت: طی ۴ ماه گذشته از سال ۱۴۰۲، تعداد پروانههای صادر شده در بافت فرسوده سه الی ۴ برابر نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین به ورود سازمان نوسازی جهت احداث محلههای الگو در سطح شهر تهران اشاره کرد و افزود: در این زمینه هفت الی هشت محله الگو در دستور کار سازمان قرار دارد و طرحهای آن با مشارکت بیش از ۵۰ نفر از مشاورین آماده شده است و به زودی محله الگو با مساحت ۶۰ هکتار در منطقه ۲۱ با مشارکت وزارت راه و شهرسازی و کمیته امداد عملیاتی میشود و سایر محلات در مناطق مختلف تهران نیز عملیاتی خواهند شد.
هدایت با اشاره به آخرین وضعیت بهرهبرداری از ۱۰ هزار واحد مسکونی اشاره شده گفت: این پروژهها عموما حدود یک سال است که فعالیت اجرایی آنها آغاز شده است و برخی از آنها عمدتا در مرحله اسکلت و تعدادی از آنها نیز در مرحله نازککاری قرار دارند.
وی در خصوص سیاستهای شهرداری تهران در قالب قرارگاه جهادی مسکن تصریح کرد: سیاست ما در این حوزه تسریع در فرآیند نوسازی و صدور پروانه به مالکین به خصوص در بافتهای فرسوده خواهد بود.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا باغراه حضرت زهرا در دوره گذشته مدیریت شهری به بهرهبرداری رسیده است یا خیر گفت: مسیر این باغراه ۹.۵ کیلومتر است و در محدودههای مناطق ۱۷ و ۱۸ قرار دارد و در این دوره این باغ راه با تغییراتی روبرو بوده است.
هدایت همچنین در خصوص آخرین وضعیت فروش متری مسکن در شهر تهران نیز گفت: در این زمینه ما منتظر صدور اوراق سلف اسلامی هستیم به محض اینکه مجوزهای لازم از سوی وزارت اقتصاد داده شود این طرح به صورت پایلوت عملیاتی و اجرا خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که متراژ واحدهای مسکونی در محلات الگو به چه میزان خواهد بود افزود: قطعا این واحدها زیر ۷۵ نخواهند بود و برخی از این واحدها دو خوابه خواهند بود و استانداردهای لازم در این واحدها در نظر گرفته شده است.
نظر شما