به گزارش بیداربورس، محمد ماهیدشتی، کارشناس بازارهای مالی از پارامترهای محرک بازار سرمایه سخن به میان آورد و گفت: از ۶ آبان ۱۴۰۲ که شاخصهای بورس کف ساختند تا کنون، خروج پول اشخاص حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت به طور خالص مثبت بوده که این متغیر، یک عامل کلیدی برای تعیین جهت روند شاخص کل هموزن است.
وی افزود: به طور مشخص، در تمام روزهای هفته گذشته -به جز آخرین روز- خروج پول اشخاص حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت به میزان ۴۸۲ میلیارد تومان اتفاق افتاد که در روز چهارشنبه، شاخص کل هموزن به بالاترین سطح ۴۵ روز اخیر رسید و روز ۲۲ آبان ۱۴۰۲ نیز میانگین متحرک ۸۷ روزهی خود را به سمت بالا قطع کرده بود.
به گفته ماهیدشتی، بررسی تاریخچه ۹ سال اخیر این شاخص نشان میدهد که احتمال سودآور یا زیانده بودن خرید در مقطع کنونی ۵۰-۵۰ است، اما اگر معاملهگران کفهای ۱۰ روز اخیر را به عنوان حد ضرر خود در نظر بگیرند و سپس همان میانگین متحرک را تعقیب کنند، با یک نسبت پاداش به مخاطره ۲۴ برابری همراه خواهند شد.
وی ادامه داد: اگر پرتفویی کاملاً متنوع با وزن ارزشی برابر تشکیل دهند، زیان آنها حدود ۱ درصد و بازده انتظاری آنها حدود ۲۰ درصد خواهد بود. اگرچه در صورت صعودی شدن روند به طور احتمالی بازده ۲۰ درصدی مورد انتظار است، اما تجربه نشان داده که بازدهیها از یک توزیع احتمال دُمکلفت (fat-tailed) تبعیت میکنند و احتمال تجربهی بازدهیهای بزرگتر از میانگین مانند ۴۰درصد، ۵۰درصد، ۸۰درصد و حتی بالاتر (مانند سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹) بیش از احتمالی است که توزیع نرمال انتظار دارد.
نظر شما