به گزارش بیداربورس، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از مذاکرهکنندگان و مقامات اروپایی نوشت: سلطان الجابر، رئیس کنفرانس اقلیمی COP۲۸ و مدیر شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، تحت فشار زیادی از سوی عربستان سعودی قرار دارد.
یک مقام عربی گفت: سعودیها از شیوه مدیریت مذاکرات توسط امارات عربی متحده در دوبی، خشنود نیستند. به گفته یک منبع آگاه، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، پس از این که در مذاکرات مورد انتقاد قرار گرفت، در نشست روز شنبه کنفرانس اقلیمی سازمان ملل حاضر نشد.
عربستان سعودی و روسیه در میان کشورهای متعددی هستند که اصرار دارند کنفرانس دوبی، تنها به مسئله کاهش آلایندگی متمرکز شود و سوختهای فسیلی عامل این آلایندگی را هدف نگیرد. از سوی دیگر، دستکم ۸۰ کشور شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای فقیر و از نظر اقلیمی آسیب پذیر، خواستار توافقی برای پایان دادن به استفاده از سوختهای فسیلی هستند.
اوپک که عربستان سعودی بزرگترین عضو آن است، به تلاش این مذاکرات برای اعمال فشار نامتناسب به سوختهای فسیلی، اعتراض کرد و باعث واکنش شدید وزیران اروپایی شد.
ترزا ریبرا، معاون نخست وزیر اسپانیا و یکی از روسای تیم مذاکره کننده اتحادیه اروپا در کنفرانس COP۲۸، با انتقاد از برخورد کشورهای اوپک، گفت: ما درباره خلاص شدن کلی از سوختهای فسیلی صحبت نمیکنیم، مگر این که شرایطی ایجاد شود که آلایندگیها به شکلی کاهش پیدا کنند که تضمین کند حذف استفاده از سوختهای فسیلی اتفاق نخواهد افتاد.
کمیسر اقلیمی اتحادیه اروپا از شرکت کنندگان کنفرانس COP۲۸ خواست اجازه ندهند مذاکرات از مسیر خود منحرف شود.
عربستان سعودی بزرگترین و تاثیرگذارترین عضو اوپک است که از ۱۳ کشور عضو تشکیل شده است. عراق و امارات عربی متحده، سایر اعضای اوپک هستند در حالی که گروه اوپک پلاس شامل اعضای اوپک و ۱۰ کشور متحد آنها از جمله روسیه، مکزیک و قزاقستان است.
این گروه در ضدیت با هر گونه تهدید نسبت به تولید نفت و گاز در سال گذشته، تهاجمیتری شده و از آژانس بینالمللی انرژی به دفعات به دلیل مخالفت با پروژههای جدید سوخت فسیلی، انتقاد کرده است.
اوپک، آژانس بینالمللی انرژی را به بیثبات کردن بازارهای انرژی و کشاندن جهان به مسیر بحران انرژی آتی، متهم کرده است.
طبق استدلال اوپک، تقاضا برای نفت به دلیل رشد جمعیت و اقتصاد، همچنان رشد خواهد کرد و تا سال ۲۰۴۵، به میزان ۱۵ درصد بالاتر میرود.
فعالان اقلیمی روز شنبه در پاویون اوپک در کنفرانس دوبی، یک اعتراض نشسته برگزار کرده و از ریاست COP۲۸ خواستند خود را از بیانیه اوپک، متمایز کند.
بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، ریاست کنفرانس COP۲۸ درباره اوپک اظهارنظر نکرد اما به بیانیه روز جمعه الجابر اشاره کرد که ابراز امیدواری کرده بود کشورها درباره سوختهای فسیلی به توافقی برسند که شامل انرژی تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی باشد تا با یک گذار انرژی منظم، درست و برابر همخوانی داشته باشد.
نظر شما