مزایای حضور کسب‌وکارهای اینترنت‌محور در بازار سرمایه

کسب‌وکارهای اینترنت‌محور، فرصتی بی‌بدیل برای توسعه شاخص‌های اقتصادی و رفاه اجتماعی هستند؛ بنابراین، شفاف‌سازی بستر ورود این کسب‌وکارها به بازار سرمایه از طریق تدوین ضوابط پذیرش این شرکت‌ها ضروری است.

به گزارش بیداربورس، معاون پذیرش شرکت فرابورس ایران با بیان اینکه اصطلاح «کسب‌وکار اینترنت‌محور» شاید جایگزین مناسبی برای واژه «استارت‌آپ» باشد، اظهار کرد: استارت‌آپ، مفهوم جامعی ندارد و بهتر است از عنوان کسب‌وکارهای اینترنت‌محور استفاده شود. کسب‌وکارهای اینترنت‌محور، ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که سبب تمایز آنها با سایر کسب‌وکارها می‌شود.

حجت اسماعیل‌زاده سهم بااهمیت دارایی‌های نامشهود در سبد ارزشیابی این کسب‌وکارها را از جمله ویژگی‌های کسب‌وکارهای مزبور برشمرد و افزود: حساسیت بالای این کسب‌وکارها به تغییرات تکنولوژیکی، اهمیت امنیت و حفاظت داده‌ها و اطلاعات، دسترسی به حجم بالایی از داده‌های مختلف از جمله داده‌های جمعیتی و اقتصادی و نقش اساسی نیروی انسانی و مدیران کلیدی در شکل‌گیری و دوام این کسب‌وکارها از دیگر ویژگی‌های خاص این نوع از کسب‌وکارها است.

وی ضرورت تدوین ضوابط پذیرش کسب‌وکارهای اینترنت‌محور را مدنظر قرار داد و خاطرنشان کرد: با توجه به تصمیم‌هایی که در سطح ملی در ارتباط با اکوسیستم این کسب‌وکارها گرفته شده، ورود این کسب‌وکارها به بازار سرمایه منوط به تدوین ضوابط خاص پذیرش این شرکت‌ها در بازار سرمایه است.

معاون پذیرش شرکت فرابورس شفاف‌سازی و فراهم کردن بستر ورود این کسب‌وکارها به بازار سرمایه را مزیت اصلی تدوین ضوابط یادشده خواند و تصریح کرد: حضور در بازار سرمایه، برای این شرکت‌ها مزایای گوناگونی دارد؛ بارزترین مزیت، کمک به تجمیع سرمایه، بهینگی ساختارها و توسعه اکوسیستم برای این کسب‌وکارها هست. محیط اقتصادی باید به سمتی برود که شرکت‌های بسیار بزرگ فناورانه و اینترنت‌محور در آن شکل بگیرند و به شکوفایی برسند.

به گفته اسماعیل‌زاده، ورود این شرکت‌ها به بازار سرمایه کمک شایانی به شکوفایی آنها می‌کند. افزون بر این موضوع، ارزشیابی، تأمین مالی و معامله‌پذیری نیز از دیگر مزایای پیوستن این شرکت‌ها به بازار سرمایه است.

وی در ارتباط با اینکه اکنون تدوین ضوابط پذیرش کسب‌وکارهای اینترنت‌محور در چه مرحله‌ای است، بیان کرد: پیش‌نویس این ضوابط در مرداد ماه امسال به کارگروه ساماندهی که زیرمجموعه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری است و مسئولیت ساماندهی این نوع کسب‌وکارها را برعهده دارد، ارسال شد. پس از بررسی‌های کارشناسی و جلسات متعدد، تاییدیه کارگروه دریافت شد و اکنون، نزد سازمان بورس و اوراق بهادار است و امیدواریم به زودی شاهد تصویب آن باشیم.

معاون پذیرش شرکت فرابورس، کسب‌وکارهای اینترنت‌محور به طور خاص و اقتصاد دیجیتال به طور عام را یک موضوع ملی برشمرد و تاکید کرد: طبیعی است در طراحی و تدوین این ضوابط، همکاری و هماهنگی میان نهادهای ملی مختلف ضروری بوده است. این نهادها شامل نهادهای بازار سرمایه همچون سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت فرابورس ایران و همچنین معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات می‌شوند.

به گفته وی، حضور نهادهایی در سطح ملی برای تدوین این ضوابط سبب شده تا این کسب‌وکارها در سطح ملی دیده و به این منظور، راه‌کارها در سطح ملی بررسی و شفاف شوند.

اسماعیل‌زاده رویکرد کلان نظام را حمایت از این کسب‌وکارها و کمک به توسعه آنها بیان کرد و گفت: فرصت‌هایی که این دست از کسب‌وکارها برای توسعه شاخص‌های اقتصادی و رفاه اجتماعی ایجاد می‌کنند، بی‌بدیل است و باید قدر آنها را بدانیم.

وی مراحل پذیرش کسب‌وکارهای اینترنت‌محور را مورد توجه قرار داد و گفت: برای پذیرش این شرکت‌ها، نخست باید از کارگروه ساماندهی در زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استعلام شود.

معاون پذیرش شرکت فرابورس ایران از شرکت «تپسی» به‌عنوان نخستین شرکت اینترنت‌محوردر فرابورس یاد کرد و افزود: «تپسی» اکنون در فرایند پذیرش و درج است. این شرکت در دی ماه سال ۱۳۹۹ به‌صورت مشروط پذیرش شد.

وی ادامه داد: سایر شرکت‌های این حوزه که در سال گذشته درخواست داده بودند، باید اطلاعات مالی و کسب‌وکاری خود را به‌روز کنند تا در مسیر بررسی پذیرش قرار گیرند. بنابراین، شرکت‌های فعال در این حوزه که علاقمند به پذیرش در بازار سرمایه هستند، باید هرچه سریع‌تر درخواست پذیرش در سامانه «فراسا» را از طریق مشاوران پذیرش ثبت کنند تا فرایند بررسی آغاز شود. بدون درخواست جدید یا به روزرسانی اطلاعات، فرایند بررسی پذیرش آنها شروع نخواهد شد.

کد خبر 7516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =