به گزارش بیداربورس، مهدی رباطی، کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه از سال ۹۹ تاکنون افراد بسیار زیادی با سرمایهگذاری در بورس تهران آشنا شدهاند به بورسان گفت: خوشبختانه تعداد بیشتری از عموم مردم از آگاهی بیشتری در حوزه اقتصاد و مباحث مالی برخوردار شدهاند.
وی افزود: در چنین شرایطی که بخش عمدهای از مردم سهامدار شرکتهای مختلف هستند، سیاستگذار نمیتواند بدون هیچ تبعاتی دست به تصمیمگیریهای خاص و آنی بزند زیرا با واکنش بازارها و فعالان آن مواجه خواهد شد.
رباطی همچنین درباره جدال موافقان و مخالفان عرضه خودرو در بورس کالا صحبت کرد و معتقد بود که نگرش گرانفروشی شرکتهای خودروساز در بورس کالا، یک اشتباه شناختی است، زیرا قیمت کارخانه خودروهای تولید شده در کشور نسبت به هزینه تولید آنها بسیار کمتر است و تنها دلیل آن نیز سیاستگذاری نادرست قیمتگذاری دستوری است.
به گفته وی: این موضوع طی سالیان گذشته مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان و سهامداران آنها ایجاد کرده است؛ بنابراین عرضه خودرو در بورس کالا صرفا به دلیل شفافیت موجود آن بوده و در حال حاضر نمیتوان بازار شفافتری از آن پیشنهاد داد.
رباطی در ادامه به اهمیت چنین شوکهایی برای بورس تهران پرداخت و با تاکید بر اینکه بازدهی بورس نسبت به دیگر بازارها در بلندمدت قابل قیاس نیست، افزود: شرایط سیاستگذاری در اقتصاد کشور سالهاست با مشکلات بسیاری مواجه بوده و کمبودهای بزرگی دارد و سرمایهگذاران در بورس تهران یا هر بازار دیگری باید حین سرمایهگذاری خود، بپذیرند که چنین شوکها و ریسکهایی در ادامه مسیر نیز وجود خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین درباره رفتار دولتها نسبت به بازار سرمایه صحبت کرد و اعتقاد داشت که دولتها در تمام دنیا نقش یک انحصارگر و کنترلگر را دارند و این موضوع به خودی خود با ماهیت بازار سرمایه به عنوان یک بازار کاملا آزاد و شفاف در تضاد است. در ایران این موضوع با شدت بیشتری اتفاق میافتد، زیرا همواره شاهد کنترل و قیمتگذاری دستوری در کالاهای مختلف بودهایم و به نظر میرسد که عدم دخالت، میتواند تنها حمایت دولت از بورس باشد.
نظر شما