• سواد مالی، ازاهمیت تا جایگاه جهانی

    سواد مالی، ازاهمیت تا جایگاه جهانی

    سواد مالی تعاریف متعددی دارد که اگر بخواهیم تعریفی کامل از سواد مالی داشته باشیم می توان گفت سواد مالی را توانـایی یـک فـرد در اسـتفاده از دانش و مهارتش برای مدیریت اثربخش منابع مالی خود به منظور امنیـت مـالی در طـول عمـر تعریف کرد. این یادداشت بررسی جامعی از سواد مالی و جایگاه جهانی آن است.

  • جایگاه صنعت سیمان در ایران و جهان

    جایگاه صنعت سیمان در ایران و جهان

    در فضای اقتصادی حاکم بر جهان امروز، مصرف سیمان به عنوان یکی از اصلی ترین نهاده های تولید در فعالیت های عمرانی و ساختمانی و از مهم ترین شاخصهای ارزیابی توسعه اقتصادی کشورها به شمار می آید و این صنعت، نقشی بی بدیلی در گسترش زیرساخت های اساسی یک کشور ایفا کرده و فارغ از فراز و نشیب های اقتصادی در سطح جهان، به مسیر رو به رشد خود ادامه می دهد.

  • تقابل خریداران و فروشندگان پس از تعطیلات اجباری

    تقابل خریداران و فروشندگان پس از تعطیلات اجباری

    بازارها با اخبار ضد و نقیضی درخصوص احیای برجام احاطه شده، اما آنچه قابل پیش بینی‌ست، عدم حصول توافق حداقل در ماه‌های آینده است. این مهم سایه ابهامی بر بازار انداخته که زمینه از بین رفتن خوش بینی ها برای کاهش قیمت دلار را از یکسو و تشدید تورم از سوی دیگر را به همراه داشته است. 

  • مزیت‌های بورس انرژی

    مدیرعامل بورس انرژی بررسی کرد

    مزیت‌های بورس انرژی

    وجود بازار رقابتی، عرضه انرژی الکتریکی موردنیاز جوامع بشری را به شکلی کارآتر میسر می‌سازد، زیرا در بازار رقابتی، شرکت‌های تولیدکننده انرژی الکتریکی سعی می‌کنند سهم بیشتری از بازار را کسب کنند و به این منظور ناچار به ارائه برق با کیفیت بهتر و با قیمت مناسب‌تر هستند.

  • ۸۰ درصد فولاد ایران از طریق کوره های الکتریکی تولید می شود

    ۸۰ درصد فولاد ایران از طریق کوره های الکتریکی تولید می شود

    اکثر پیش بینی ها بر این مبنا است که دوره پسا کرونا عرضه و تقاضا در فولاد افزایش می یابد اما طبق بررسی ها، روند رکود و کاهش قیمت ها برای این صنعت دور از انتظار نیست اما نکته اساسی آن است که با وجود دو روش کوره بلند و الکتریکی برای تولید فولاد، کشور ما از جمله کشورهایی است که به دلیل دریافت گاز و برق ارزان به سراغ کوره های الکتریکی رفته و ۸۰ درصد فولاد را از طریق کوره های الکتریکی تولید می کند.

  • بورس‌های کالایی در سایر کشورها چگونه عمل می‌کنند؟

    بورس‌های کالایی در سایر کشورها چگونه عمل می‌کنند؟

    دلیل اصلی ایجاد بورس‌های کالایی در جهان، تنظیم‌گری بازار است. محصولاتی که سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارند در بورس کالا عرضه و قیمت آن ها براساس مکانیزم شفاف عرضه و کشف می‌شود. در ایران هم به همین دلیل محصولاتی مانند فولاد، پتروشیمی، زعفران، مس و ... به دلیل اهمیت بالای‌شان وارد بورس کالا شد. دولت‌ها با این راهکار کل یک زنجیره را تنظیم می‌کنند، زیرا وقتی کالای بالادستی که ماده اولیه صنایع پایین‌دستی است را به مکانیزم بازار می‌سپاریم و قیمت واقعی آن کشف می‌شود، بر روی تمام محصولات پایین‌دستی هم تاثیر می‌گذارد و دیگر نیازی نیست کل زنجیره تنظیم و کنترل شود. به عنوان نمونه، طی سالیان گذشته که اهمیت پنبه افزایش یافت، این محصول وارد بورس های کالایی شد تا به عنوان کالای بالادستی تنظیم شود. بنابراین دیگر نیازی نیست محصولات نساجی هم وارد عرضه بورس شوند، زیرا وقتی محصول اصلی بر اساس مکانیزم بازار عرضه شود تا انتهای زنجیره تنظیم می‌شود.

  • سهامداری شرکت کوکاکولا یا سهامداری فیسبوک و توییتر؟

    سهامداری شرکت کوکاکولا یا سهامداری فیسبوک و توییتر؟

    همه کسب وکارها برای شروع و رشد و تغییر جهان به پول نیاز دارند.

  • پیشنهادی به رئیسی برای مدیریت بازار بورس؛ حقوقی ها را کنترل کنید

    پیشنهادی به رئیسی برای مدیریت بازار بورس؛ حقوقی ها را کنترل کنید

    یک کارشناس بازار سرمایه، به رئیس جمهور آینده پیشنهاد داد برای حل مشکلات بورس، حقوقی‌های بازار سرمایه را با سازوکارهایی کنترل و مدیریت کند.

  • عرضه بورسی سنگ‌آهن به نفع سهامداران کل زنجیره فولاد است

    عرضه بورسی سنگ‌آهن به نفع سهامداران کل زنجیره فولاد است

    عرضه محصولات معدنی از جمله سنگ‌آهن مدتی است که در بورس کالای ایران آغاز شده تا سبد عرضه محصولات زنجیره تولید فولاد در بورس کالا تکمیل شود و قیمت ها نیز براساس مکانیسم عرضه و تقاضا و به شیوه عادلانه‌تری تعیین شود.

  • درخواست‌های ۵۰ میلیون سهامدار عدالت از رئیس جمهور جدید

    درخواست‌های ۵۰ میلیون سهامدار عدالت از رئیس جمهور جدید

    سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور در روز ۲۸ خرداد امسال برگزار و رئیس جمهور جدید مشخص شد؛ رئیس جمهوری که دستکم در حوزه اقتصاد کار آسانی ندارد و یکی از حوزه‌هایی که باید به آن توجه کند، موضوعات مرتبط با سهام عدالت با جامعه ۵۰ میلیون نفری است.

  • مفید و مختصر با آقای رئیس‌جمهور

    مفید و مختصر با آقای رئیس‌جمهور

    آقای رئیسی رئیس‌جمهور منتخب ملت در دولت سیزدهم، لاجرم بیش از هر موضوعی در طول چهار سال آینده با مسئله اقتصاد سروکار خواهند داشت.

  • ۶ راهکار افزایش جذابیت بازار سرمایه

    ۶ راهکار افزایش جذابیت بازار سرمایه

    نقش و جایگاه بازارسرمایه برای حرکت از اقتصاد شکننده نفتی به سمت یک اقتصاد شفاف و مالیات‌ محور بسیار مهم است.

  • دولت و مجلس شرایط کسب‌وکار  شرکت‌ها را تسهیل کنند

    دولت و مجلس شرایط کسب‌وکار شرکت‌ها را تسهیل کنند

    سال گذشته، بازار فراز و فرود زیادی داشت که البته این موضوع مربوط به ذات بازارهای مالی بوده و مسئله عجیبی نیست. از طرفی دیگر در یک سال اخیر، یک فرصت مهم برای بازارسرمایه ایجاد شد؛ به طوری که نیمی از مردم کشور با بازار سرمایه از نزدیک آشنا شدند و کد معاملاتی دریافت کردند.

  • جاری شدن خون تازه در رگ‌های بورس به زودی

    جاری شدن خون تازه در رگ‌های بورس به زودی

    بازارسرمایه در حال حاضر در شرایط تعادلی قرار دارد و از ارزندگی برخوردار است، هرچند با افزایش شفافیت در مسایل سیاسی انتظار می‌رود در نیمه دوم سال شاهد رشدی دوباره در بازارسرمایه باشیم.

  • نقش مهم بازارسرمایه در تحقق شعار ۱۴۰۰

    نقش مهم بازارسرمایه در تحقق شعار ۱۴۰۰

    مقام معظم رهبری همه ساله راهبردهای یکساله کشور را در قالب شعار سال و از طریق سخنرانی عمومی اعلام می‌نمایند و امسال نیز شعار امسال رنگ و بوی توجه به تولید و تقویت بنیه داخلی دارد. این بار ایشان در سخنرانی نوروزی، راهکار ویژه‌ای را نیز پیشنهاد دادند که به نظر می‌رسد  بازارسرمایه می‌تواند نقش مهمی در تحقق این فرمایشات داشته باشد. ایشان در سخنرانی نوروزی امسال فرمودند: «خود مردم با سرمایه‌های خرد و کلان وارد فعالیت‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری در تولید شوند. این نیاز به سازماندهی دارد تا هرکسی بداند با سرمایه کم چطور می‌شود به تولید کمک کرد.»

  • قیمت‌گذاری دستوری مهمترین مانع توسعه خودروسازان

    قیمت‌گذاری دستوری مهمترین مانع توسعه خودروسازان

    مقام معظم رهبری، سال جدید را سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کرده‌اند؛ در این راستا یک کارشناس صنعت خودرو در یادداشتی ضمن تشریح وضعیت صنعت خودروسازی در سال جهش تولید و تاکید بر رفع موانع همچون قیمت‌گذاری دستوری برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰، سال گذشته را در مسیر جهش تولید دانسته اما معتقد است که جهش تولید سودآور رخ نداده و مهمترین مانع در مسیر تحقق جهش تولید سودآور در خودروسازی، قیمت‌گذاری دستوری بوده است.

  • نشانه‌های کارکرد دامنه نوسان نامتقارن

    نشانه‌های کارکرد دامنه نوسان نامتقارن

    هفته گذشته بورس اوراق بهادار پس از مدت‌ها چند روز مثبت را شاهد بود، هر چند این روزهای مثبت هنوز برای ارزیابی از تغییر بازار ناکافی است، اما برخی از نشانه‌های مثبت و پدیده‌های قابل توجه در آن مشاهده می‌شود.

  • صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی ، مدلی بکر و مغفول مانده

    صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی ، مدلی بکر و مغفول مانده

    در کشورهای بانک‌محوری مثل ایران که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از تامین‌مالی از طریق بازار پول و به وسیله بانک انجام می شود، بسیاری از مدل‌های تامین‌مالی مغفول مانده‌اند که یکی از این ظرفیت‌های بکر و موثر در این زمینه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی هستند.

  • آیا تغییر دامنه نوسان بازارها را محدود می کند؟

    حمید اسکندری

    آیا تغییر دامنه نوسان بازارها را محدود می کند؟

    بورس ­های اوراق بهادار برای کنترل نوسانات قیمت در بازار از سازوکارهای مختلفی استفاده می­کنند. از جمله رایج­ ترین این سازوکارها می­ توان به دامنه نوسان (محدوده­ نوسان) اشاره کرد.

  • چشم بازار به نرخ دلار

    چشم بازار به نرخ دلار

    ارزندگی کنونی قیمت سهام با دلار حدود ۲۵ هزار تومان سنجیده می‌شود، بنابراین اگر قیمت دلار کاهش پیدا کند، ارزش‌گذاری در این خصوص دستخوش تغییراتی خواهد شد، بنابراین تا رسیدن ثبات نسبی در قیمت دلار به نظر می‌رسد بازارسرمایه نیز با حرکت خاصی رو به رو نباشد.

  • ترسی که ایجاد شدهٰ یک بازی روانی است

    ترسی که ایجاد شدهٰ یک بازی روانی است

    معاملات این روزهای سهامداران که بر مبنای شایعات، خبر و عوامل غیربنیادی قرار دارد، بیشترین آفت برای بازار سهام به شمار می آید. در روزهای منفی بازار، تقاضای محدود به سمت سهم های کوچک سوق پیدا می کند تا سودی عاید سهامداران شود و این رفتارکاملا طبیعی است.

  • صف فروش ها منطقی نیست

    صف فروش ها منطقی نیست

    تا چندی پیش بخشی از ریسک های موجود در بازار سرمایه مربوط به تحولات سیاست خارجی بود اما اکنون ریسک این مسایل در بازار از بین رفته است. نوسانات منفی بازار در روزهای گذشته مربوط به احتمال آزاد شدن منابع ارزی و افت نرخ دلار تا قیمت ١٥ هزار تومان استٰ.