-
یک کارشناس پیشبینی کرد؛
احتمال نوسانات محدود نرخ ارز در ماههای آتی
یک کارشناس بازارسرمایه، در خصوص سیاست بانکمرکزی در جهت کنترل قیمت دلار، عنوان کرد: منابع ارزی در اختیار بانک مرکزی در حال حاضر به اندازهای است که با فروکش کردن نسبی انتظارات تورمی در ماههای گذشته، بتواند نرخ ارز در سطوح کنونی حفظ کند؛ هر چند که برخی اتفاقات طی هفتههای اخیر، سبب شده است تا سیاست تثبیت برای بانک مرکزی هزینهبر باشد؛ بنابراین انتظار میرود اجازه نوسانات محدود به نرخ ارز طی ماههای آتی داده شود.
-
یک کارشناس پاسخ داد؛
در شرایط فعلی، کجا سرمایهگذاری کنیم؟
یک کارشناس بازارسرمایه معتقد است که رشد بازار سرمایه با شیب ملایم خواهد بود و با توجه به سیاستهای دولت در کنترل نرخ ارز و افزایش درآمدهای مالیاتی، انتظار رشد شارپی در صورت عدم بروز ریسک خارجی را در هیچ یک از بازارها نمیتوان داشت. از لحاظ بنیادی و باتوجه به گذشت ۸ ماه از سال مالی، شرکتها از لحاظ بنیادی ارزنده بوده و برای سرمایهگذاری مناسب هستند در نتیجه خرید سهام و نگهداری آن در شرایط فعلی گزینهای مناسب است.
-
دلار به سمت ارزش ذاتی خود حرکت میکند؟
یک کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: این روزها قیمت دلار، مجددا با ارزش ذاتی خود فاصله گرفته و در حالی در حوالی ۵۰ هزار تومان قرار دارد که ارزش ذاتی آن ۶۰ هزار تومان است، که این موضوع نشاندهنده کنترل شدید قیمت ارز است که منجر به خروج ارز از کشور و کاهش ارزش ریال میشود. اکنون در شرایط نیمه بحران ارزی قرار داریم و باتوجه به اینکه ارزشپاشی همانند قبل امکانپذیر نیست، انتظار میرود در شش ماه آینده شاهد افزایش نرخ دلار و حرکت آن به سمت ارزش ذاتی خود و یا حتی بالاتر باشیم.
-
سرمایهگذاران در بلاتکلیفی محض!
بورس اوراق بهادار تهران روز دوشنبه پس از چند هفته نوسانی با رشد ملایم همراه بود. اما این سبزپوشی در بازار فرابورس دیده نشد، بهطوریکه ارزش معاملات خرد بورس (سهام و حقتقدم) نیز با ورود به فاز نزولی، مجددا عقبگرد کرد. علاوه بر این وزن ترازوی خالص تغییر مالکیت سهامداران روز گذشته در سمت حقوقیهای بازار بود و سرمایهگذاران خرد بورس در این روز خروج پول ۱۹۴میلیارد تومانی را رقم زدند. به این ترتیب بازار روزی توأم با خروج پول و صعود ناچیز شاخصهای سهامی را تجربه کرد.
-
شاخصکل تا انتهای سال چقدر رشد میکند؟
طی چند وقت اخیر از نظر ریسکهای شناختهشده ریسکی بهنام جنگ داشتیم که در حالحاضر اثر آن کمرنگ شده و بورس آن را پشتسر گذاشته است و ریسک پیشرو نیز موضوع بودجهاست که کلیات لایحه آن منتشرشده و مهمترین نشانهای که به ما میدهد بحث افزایش مالیات است. موضوع بودجهاز این منظور که چه باری به صنایع تحمیل میکند یا برعکس، برای بازار سرمایه اهمیت پیدا میکند.
-
تجدیدارزیابی داراییها، بورس را از خواب بیدار میکند؟
یک کارشناس بازارسرمایه، اقدامات اخیر سازمان بورس در خصوص افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها را محرکی برای بازارسرمایه دانست و بیان کرد: در شرایطی که دولت بازارها را به خواب رکودی سنگینی برده، بازارسرمایه چشمانتظار اینگونه محرکها است.
-
یک کارشناس پیشبینی کرد؛
فتح شاخص ۳ میلیون واحدی در میان مدت
یک کارشناس بازارسرمایه، با بیان اینکه شاخص در محدوده یک میلیون ۹۰۰ الی ۹۵۰ حالتی تعادلی را تجربه کرده و سپس از همین حوالی شروع به رشد میکند، گفت: شاخصکلبورس در صورت ثبات مفروضات و متغیرها در میان مدت میتواند کانال ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را ببیند و در این میان مقاومتهای ۲ میلیون ۲۰۰ تا ۲ میلیون ۵۰۰ هزار واحد را بر سر راه خود دارد.
-
کارشناس بازارسرمایه بررسی کرد؛
صنایع برتر در هفته اول آذرماه کدامند؟
به عقیده یک کارشناس بازارسرمایه، با ادامه دار بودن شرایط رکودی در بازارسرمایه، هفته آینده نیز توجه به تک سهمها و گروههای کوچکتر بیشتر خواهد بود و نمادهای بزرگ و شاخصکل معاملات متعادلی را خواهند داشت؛ از سویی گروه انبوهسازی و غذایی میتوانند ارزش معاملات بالایی را برای خود ثبت کنند.
-
یک کارشناس به سازمان بورس پیشنهاد داد؛
ایجاد فضایی مناسب برای فعالیت ریشسفیدان بورسی
به گفته یک کارشناس بازارسرمایه در دو سال گذشته باتوجه به نظارت بیشتر سازمان بورس اوراق بهادار، وهمکاری با نهادهای امنیتی تاحدودی توانستهاند براین فضا اشرافیت بیشتری داشته باشند و البته ذکر این نکته نیز بسیار مهم است که سازمان بورس و بخش فرهنگ سازی آن باید بستری فراهم اورد تا تحلیلگران بازار که اکثر انها سابقه ورزومه بسیار خوبی دارند، در یک چهارچوب وساز و کار قانونی شروع به فعالیت کنند وقطعا حضور کارشناسان وتحلیلگران قابل میتواند به رشد وپویایی بازار وتحریک بیشتر آن کمک وتاثیر بسزایی داشته باشد؛ کماینکه ما در سال ۹۹تجربه این مسئله را داشتیم باتوجه به تبلیغات رسانه ایی که از طرف حاکمیت شکل گرفت چگونه مردم به سمت بازار سرمایه هدایت شدند که البته با توجه به آماده نبودن زیر ساختها به اعتماد مردم خدشه نیز وارد شد.
-
گزارشات ماهانه بورس را نجات میدهند؟
رییس هیات مدیره شرکت پناه حامیان ثروت، با یادآوری اینکه این هفته آبان به پایان می رسد، گفت: مطابق هرماه عملکرد ماهانه شرکتها بر روی کدال قرار خواهد گرفت؛ مساله ای که امیدواریم بتواند گروهها و نمادهای دارای عملکرد مطلوب را در کانون توجه سهامداران قرار دهد و شرایط معاملات را کمی بهتر کند.
-
زمانبندی اشتباه مسئولین برای عرضه اولیه و پذیرهنویسی
یک کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه این روزها بازار سرمایه از ضعف پول اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی رنج می برد، اظهار کرد: در روزهای اخیر شاهد عرضه اولیهها و پذیره نویسیهای مستمر در بازار سرمایه هستیم و این درحالی است که در دوره رونق بازار با سخت گیریها و عدم جدیت از سوی مراجع ذیصلاح فرصت تامین سرمایه و مالی شرکتهای متقاضی از دست رفت و حتی موجب حبابی شدن بازار سرمایه گردید.
-
لایحه بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری بر بورس میگذارد؟
اعلاباف در خصوص ریسک های کنونی بازار بیان کرد: نکته بسیار قابلتوجه موضوع اختصاص تقریبا نیمی از رشد پایهپولی بهوقوع پیوسته در ۶ ماهه ابتدای سال به جبران ناترازی بانک آینده است که بمبساعتی بودن این بانک و بانکهای مشابه را برای اقتصاد ایران یادآوری میکند. مورد دیگری که بازار این روزها به آن توجه ویژهای دارد موضوع لایحه بودجه سال۱۴۰۳ است که روز سهشنبه به مجلس ارائه میشود و زیر ذرهبین مدیران سرمایهگذاری برای تعیین استراتژی مناسب سالآتی خواهد رفت. یکی از مواردی که در قالب لایحه برنامه هفتم توسعه بهچشم میخورد پیشنهاد کاهش نرخ قانونی مالیات شرکتها از ۲۵درصد به ۱۵درصد است که میتواند با کاهش نرخ statutory منجر به کاهش نرخ موثر مالیات شرکتها شده و با شناسایی ذخیره کمتر به افزایش سود شرکتها ختم شود. هرچند برخی معافیتها نیز از این لایحه حذف شدهاند که نیازمند بررسی دقیق است. بهطور کلی بهنظر میرسد برخلاف لایحه بودجه سال۱۴۰۲ که دارای نکات منفی فراوانی بود، امسال شاهد شوک و تغییر قابلتوجه خاصی نباشیم.
-
بازارسرمایه تا پایان سال جان میگیرد؟
تحلیلگر واحد تمتا سبدگردان هدف، در پیشبینی روند بازارسرمایه در روزهای آتی عنوان کرد: به نظر میرسد، تا پایان سال مانند روش سنتی هرساله بخشی از سود تقسیمی شرکتها که بالغ بر ۵۰۰ همت است وارد بازارسرمایه شود و از طرفی شرکتهای سرمایهگذاری که دارایی تحت مدیریت زیادی دارند جهت بستن سود و زیان تحقق نشده به تحقق شده و همچنین به دلیل ارزندگی بازارسرمایه، اقداماتی برای حمایت از بازار داشته باشند.
-
افزایش نرخ تسعیر نیما ۲ در راه است؟
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری امین نیکان، با اشاره به این موضوع که بخش عمدهای از بازارسرمایه کامودیتی محور است، بیان کرد: شنیده های مربوط به احتمال افزایش نرخ تسعیر نیما ۲ میتواند شرکتهایی که مستقیما از محدوده صادراتی درآمد ارزی داشتند را تحت تاثیر قرار دهد و باتوجه به اینکه بازارسرمایه تا کنون تنها از مضرات تلاطمات ارزی تاثیر پذیرفته و از فواید آن که افزایش درآمد ریالی شرکتها است سودی نبرده انتظار میرود این مهم به واقعیت تبدیل شود و به عبارتی تغییر نرخ تسعیر ارز دور از انتظار نیست.
-
توجه بازار به گروه قند و شکر و فلزات اساسی
یک کارشناس بازارسرمایه بیان کرد: بازارسرمایه توانایی تداوم حرکت صعودی را دارد، اما نیازمند اعتماد مجدد فعالین است و با توجه به پیشبینیهای انجام شده پیرامون افزایش تقاضا در بازار کامودیتیها و همچنین کمبود عرضه شکر در بازار جهانی که موجب افزایش چشمگیر قیمت جهانی آن شده، میتوان انتظار داشت دو گروه قند و شکر و فلزات اساسی بتوانند در آینده مورد توجه بازار قرار گیرند.
-
عدم تاثیرپذیری بازارسرمایه از وعدهها
یک تحلیلگر بازارسرمایه با تاکید بر عملکرد دولت سیزدهم در خصوص تاثیر کاهش نرخ مالیات حقوقیها، بیان کرد: نگاهی به اتفاقات یک سال اخیر و البته اخباری که از سوی نهادهای تصمیمگیر و حاکمیتی به بازار مخابره شده است، فعالان سابقه ذهنی خوبی ندارند و تازمانی که چنین مصوبههایی به مرحله اجرا نرسد، اثر با اهمیتی را برای بازار نخواد داشت.
-
پیش بینی بورس در هفته چهارم آبان
به باور یک کارشناس بازارسرمایه، با توجه به وجود ریسکهای متعدد بیرونی و ابهامات بسیاری که همچنان در صنایع مختلف وجود دارد، ادامه دار بودن روند مثبت هفته گذشته بازارسرمایه برای روزهای آتی کمی دور از ذهن به نظر میرسد. برای ادامه دار بودن افزایش تقاضا و روند مثبت بازارسرمایه به محرکهای قویتری نیاز است؛ بنابراین انتظار میرود در هفته پیش رو به مرور با کاهش نسبی تقاضا در بازار روبرو شویم و در مجموع هفته متعادلی را در پیش داشته باشیم.
-
پنج نکته مهم برای پیشبینی بورس این هفته
هفته پیش رو گذر از جنگ بورس کامل خواهد شد و عیار ادامه روند کوتاه مدت آن مشخص می شود.
-
تحلیل وضعیت بازار
هنوز سیگنالی از یک رشد قوی وجود ندارد
یک کارشناس بازارسرمایه در خصوص شرایط این روزهای بازار سرمایه گفت: با توجه به رشد روزهای اخیر به نظر افرادی که بیش تر نقد بودند تحت تاثیر این رشد اخیر قرار گرفتن و با ترس جا ماندن از روند اقدام به خرید کردند و البته باید توجه داشته باشیم عرضه های امروز هم به نسبت روزهای قبل عرضه های قوی تری بودند. لذا پیش بینی میشه فردا بعد از تکمیل خریدها شاهد معاملات متعادلی باشیم.
-
در ۲۰ روز رخ داد؛
کاهش ۱۴ میلیارد دلاری ارزش دلاری بورس
یک کارشناس بازارسرمایه با اشاره به این موضوع که تنشهای منطقه در ۲۰ روز گذشته موجب شده تا بازارسرمایه بیش از ۱۴ میلیارد دلار، از ارزش دلاری خود را از دست بدهد، عنوان کرد: بعداز گذشته ۲۰ روز از شروع تنشها در منطقه بازارسرمایه رکوردهای جدید را ثبت کرده و به عنوان مثال در روز گذشته شاهد ورود ۱۴۰ میلیارد تومان نقدینگی از سمت حقیقیها بودیم و این در حالی است که اخیرا میزان خروج پول از بازارسهام به محدوده ۱۷۰۰ میلیارد تومان در روز نیز رسیده بود.
-
اثرات جنگ بر بازارهای مالی؟
یک اقتصاددان و استاد دانشگاه در تحلیل تاثیر جنگ بر بازارهای مالی گفت:
-
چرا پول قدرتمند به بورس نمیآید؟
یک کارشناس بازار سرمایه در بررسی شرایط بورس گفت: واکاوی کمتحرکی در بازار مذکور نشان میدهد یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر این بیتحرکی به مباحثی همچون تصمیمات خلقالساعه و سیاستگذاریهای اقتصادی بازمیگردد؛ عاملی که به انحای مختلف مانع از ورود پول قدرتمند به بازار شده است
-
بورس چشمانتظار اتفاقات خاورمیانه؛
جنگ یا صلح، کدامیک لباس بورس را میدوزد؟
یک تحلیلگر بازارسرمایه با یادآوری این مهم که حدود ۳ الی ۴ هفته است، بورس درگیر ریسکهای سیستماتیک به خصوص جنگ در خاورمیانه شده است، خاطرنشان کرد: روز جاری اخبار متفاوتی از جمله توافق ایران در سازمان ملل با آتش بس و پایان جنگ به گوش میرسد؛ از سویی شاهد سفر آقای قاآنی و ملاقات با مسئولان مربوطه در لبنان هستیم.
-
یک اقتصاددان تشریح کرد؛
روشهای پیشرو دولت برای پوشش کسری بودجه
یک اقتصاددان با اشاره به برآورد کسری بودجه ۳۸۰ همتی دولت، عنوان کرد: دولت سیزدهم برای پوشش این کسری بودجه خود احتمالا به سراغ روشهایی از جمله صرفهجویی در هزینههای جاری و یا به عقب انداختن برخی از پرداختیها میرود؛ لازم به ذکر است که دولت در گذشته نیز اینگونه رفتار کرده و در خصوص هزینه طرحهای عمرانی نیز صرفهجویی کرده است.
-
چراغ قرمز بورس، خاموش میشود؟
یک کارشناس بازارسرمایه در پیشبینی روزهای آتی بورس خاطرنشان کرد: باتوجه به تداوم سایه جنگ بر سر بازارسرمایه، سیاستهای انقباضی دولت و بانکمرکزی و همچنین شدت پایین بودن ارزش معاملات، نمی¬توان انتظار عملکردی مناسب از بازارسرمایه داشت.
-
آیا p/e بازارسرمایه کاهشی میشود؟
یک کارشناس بازارسرمایه با اشاره به این موضوع که با انتشار گزارشات ۶ ماهه شرکتها، نسبت قیمت به سود بازار به حدود ۷ واحد رسیده است، عنوان کرد: سال گذشته عددهای کمتری را برای این نسبت شاهد بودیم، بنابراین برای هفته جاری احتمال کاهش اندک در این نسبت دور از انتظار نیست.
-
انتظار بازار برای افزایش قیمت دلار
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با وجود اینکه انتظارات تورمی خاصی در هفتههای اخیر شکل نگرفته، بازار انتظار دارد دلار نیمایی دوم بهتدریج از قیمت ۳۸هزار و ۵۰۰ تومان خارج شود و ارقام بالاتری را باید به خود ببیند. این عامل نیز میتواند در صورت اجرایی شدن تاثیرات مثبت بسزایی بر اتمسفر بازار داشته باشد.
-
سهام به کف قیمتی خود رسیدهاند؟
یک کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه عوامل بنیادی از جمله گزارشهای ۶ ماهه نشاندهنده عملکرد مناسب هستند، گفت: این گزارشها موجب تعدیل P/Ettm بازار به زیر عدد ۷ شده و به نظر میرسد حوالی کنونی، کف سهام است.
-
معرفی صنایع مناسب سرمایهگذاری
یک کارشناس بازارسرمایه با اشاره به اینکه در صنایع حمل و نقل، سیمان، لاستیک، پالایشی و برخی فلزیها شاهد گزارشات مناسبی بودیم که اثر آن در نمودار سهام این صنایع نیز قابل مشاهده است، گفت: اکثر سهام با گزارشات مناسب، اصلاح و افت قیمت سنگینی نداشتند، اما با توجه به ریسکهای پیشروی هر صنعت و وضعیت کلی بازار، فعلا اهرم رشد بالایی نداشتند اما در صورت بهبود وضعیت از گزینههای رشد محسوب میشوند.
-
نکته مهم بورس چیست؟
یک کارشناس بازارسرمایه درتشریح نکته حائز اهمیت این روزهای بازارسرمایه عنوان کرد: ارزش معاملات و میزان نقدینگی درگردش بازارسرمایه از اهمیت بالایی برخوردار است و تازمانی که ارزش معاملات به حد مطلوب نرسد، نمیتوان روندی رو به بالا برای کلیت بازار متصور شد.